Witam, potrzebuje pomocy w stworzeniu koła łańcuchowego w solid edge st3.
Wiem że w AutoCad jest opcja generowania zębatek. Więc za bardzo nie wiem jak zrobić czy wygenerować w autoCad i wgrać plik dfx do solid, czy da się jakoś łatwiej?
Jak w solid st3 zrobić koło łancuchowe?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam.
Możesz zrobić to na dwa sposoby:
1) Wygenerować koło zębate w AC i wczytać do płaskiej dokumentacji. Korzystając z Utwórz 3D możesz szybko stworzyć wyciągniecie.
2) Solid Edge possiada generator kół zębatych, Podręcznik inżynierski, i tam wygenerować koło jakie potrzebujesz.
Możesz zrobić to na dwa sposoby:
1) Wygenerować koło zębate w AC i wczytać do płaskiej dokumentacji. Korzystając z Utwórz 3D możesz szybko stworzyć wyciągniecie.
2) Solid Edge possiada generator kół zębatych, Podręcznik inżynierski, i tam wygenerować koło jakie potrzebujesz.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, 11:27 przez piocam, łącznie zmieniany 1 raz.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
Dzięki za pomoc.
No ale mam kolejny problem
gdy wygeneruje w podręczniku inżyniera "sprocket" (koło łańcuchowe).
To koło jest w sekwencyjnym środowisku, jak przenieść je do synchronicznego?
Drugie pytanie, jeśli wygeneruję koło w AutoCadzie i zapisze w dfx to mogę otworzyć je w iso draft, ale koło nie da się edytować. Jak eksportować ją do iso part i nadać grubość?
No ale mam kolejny problem
gdy wygeneruje w podręczniku inżyniera "sprocket" (koło łańcuchowe).
To koło jest w sekwencyjnym środowisku, jak przenieść je do synchronicznego?
Drugie pytanie, jeśli wygeneruję koło w AutoCadzie i zapisze w dfx to mogę otworzyć je w iso draft, ale koło nie da się edytować. Jak eksportować ją do iso part i nadać grubość?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Kolego Krako, a więc:
* Po pierwsze Kliknij PPM na ostatnią operację która znajduje się w drzewie i z menu kontekstowego wybierz Przenieś do Synchronicznego, operacje zostaną przeniesione do Technologii Synchronicznej,
* Skorzystaj w tym celu z polecenia Utwórz 3D, znajduj sie ono na zakładce Narzędzia.
* Po pierwsze Kliknij PPM na ostatnią operację która znajduje się w drzewie i z menu kontekstowego wybierz Przenieś do Synchronicznego, operacje zostaną przeniesione do Technologii Synchronicznej,
* Skorzystaj w tym celu z polecenia Utwórz 3D, znajduj sie ono na zakładce Narzędzia.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę