Jak przerobić dwg na pdf
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Zainstaluj program np CuteWriter i konwerter ( wszystko razem w załaczniku lub znajdź w sieci) a póżniej używaj jak zwykła drukarkę - będzie drukować PDFa do pliku.
- Załączniki
-
- CuteWriter .zip
- (6.51 MiB) Pobrany 3294 razy
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
-
Ściągłem z http://www.pdf995.com/ te programy.
Tak można tam normalne (standardowe) formaty "wydrukować" do pliku pdf, jednak nie mogę odnaleźć tam możliwość drukowania z przysłowiowej rolki ( np. wysokość rysunku 297mm dł. 850 mm) a format użytkownika nie jest do edycji. Czy może jest tam jakiś sposób na tego typu nietypowe formaty.
Tak można tam normalne (standardowe) formaty "wydrukować" do pliku pdf, jednak nie mogę odnaleźć tam możliwość drukowania z przysłowiowej rolki ( np. wysokość rysunku 297mm dł. 850 mm) a format użytkownika nie jest do edycji. Czy może jest tam jakiś sposób na tego typu nietypowe formaty.
-
Czuję sie pominiety, niedoceniony, odtracony, niewysłuchany, zignorowany i wszystkie inne .......any. Bo dobra rada z CuteWriter do końca spełni oczekiwania Kolegi, np papier 100x5000 mm poziomo lub pionowo albo jeszcze węziej lub troszkę dłużej (5080) CZY WYSTARCZY?scholastyk pisze:Czy może jest tam jakiś sposób na tego typu nietypowe formaty.
-
pominięty nie musisz się czuć
twoją sugestię również wykorzystałem, jednak albo ja jestem ślepy albo jakoś mam mojego Cada źle poustawianego, bo CuteWriter widzę ale jedynie różne długości 24" i 36" calowych papierów, no i inne formaty.
Jak już piszę to czy w tych programach można w jakiś sposób samemu dodać interesujący mnie rozmiar papieru?

Jak już piszę to czy w tych programach można w jakiś sposób samemu dodać interesujący mnie rozmiar papieru?
-
No już lepsze samopoczucie.
Po zainstalowaniu 'drukarki" CuteWriter prosze otworzyć jej własciwości i tam w przycisku "prefrencje drukowania" nacisnąć przycisk 'zaawansowane" w wierszu rozmiar papieru rozwinąć listę i wybrać "niestandardowe", kliknąć OK a pózniej kliknąc przycisk "edytuj niestandardowe". No i tu edytuj co trzeba.
A z poziomu Cada czasem nie można dostac sie do pełnych własciwości sprzętu z platformy WXP - nie jest to wada tylko chyba nie do końca poprawna instalacja ( tak podejrzewam)

Teraz chyba widać
Po zainstalowaniu 'drukarki" CuteWriter prosze otworzyć jej własciwości i tam w przycisku "prefrencje drukowania" nacisnąć przycisk 'zaawansowane" w wierszu rozmiar papieru rozwinąć listę i wybrać "niestandardowe", kliknąć OK a pózniej kliknąc przycisk "edytuj niestandardowe". No i tu edytuj co trzeba.
A z poziomu Cada czasem nie można dostac sie do pełnych własciwości sprzętu z platformy WXP - nie jest to wada tylko chyba nie do końca poprawna instalacja ( tak podejrzewam)

Teraz chyba widać
-