Po przełączeniu dźwigni nie działał żaden posuw. Mogłem włączyć posuwy normalne i przyśpieszone oraz zmieniać prędkości ale nie było przeniesienia napędu na poszczególne osie.
Dziś jeszcze raz sprawdziłem wszytko i zauważyłem że posuw zadziałał w przeciwną stronę do załączonej dźwigni przejazdu stołu prawo/lewo. Posuw zadziałał tylko kiedy włączyłem normalne posuwy i załączyłem na próbę przyśpieszony. Obroty wrzeciona też były w przeciwnym kierunku. Mogło się tak stać ponieważ nie sprawdziłem w którą stronę był przełącznik w rozdzielni na ścianie.
Następnie w rozdzielni na ścianie zmieniłem obroty tak jak powinno być co skutkuje tym że wrzeciono kręci się już w odpowiednią stronę. Po włączeniu normalnego posuwu nie ma przeniesienia napędu na oś X i Z a gdy przełączę dźwignie od osi Y to stół lekko się przesuwa ale tak jakby nie było wystarczająco mocy i mogę go zatrzymać rękoma.
Nie wiem czy przyczyną może być sprzęgło elektromagnetyczne czy coś innego. Sprawdzałem dziś wyjścia elektryczne do sprzęgła elektromagnetycznego i w szafie ale nie wiem jakie powinny być prawidłowe wartości. Wrzucam też zdjęcia kostki łączącej przewody do sprzęgła elektromagnetycznego i tu pytanie jak sprawdzić czy sprzęgło jest sprawne? Niestety nie posiadam schematu elektrycznego do tego modelu. Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie i pomóc?