Rozglądam się za dobrym imadłem do mojej Optimum MB4, nie znalazłem podobnego tematu z konkretnym modelem imadła, więc piszę

Raczej skłaniam się ku rozmiarowi 125mm, cenowo najlepiej około 500zł (głównie poniżej 1000zł). Zależy mi na mocnym pewnym chwycie, braku efektu "podnoszenia" detalu jedną szczęką, no i na możliwie najlepszej geometrii (równoległości, prostopadłości szczęk do podstawy i i równoległości prowadnic do podstawy. Obecnie używam starego imadła 160 i wiem, że nie potrzebuję aż takiego gabarytu, ale ma 5 setek różnicy w wysokości na długości prowadnicy szczęki ruchomej. Mile widziana byłaby podstawa obrotowa, ale nie jest to konieczne. W czym szukać? Podobnie jak w uchwytach tokarskich - raczej tylko i wyłącznie szukać używanego/nowego bisona czy są jakieś konkurencje? Widziałem różne, na allegro są jakieś CNC PROFI (wyglądają jak od cnc, mocowane na płytki dociskowe, z przekładanymi szczękami) Inne widziałem tanie Darmet i miały charakterystykę geometrii do 0.025mm równoległości co by myślę wystarczyło. Jakieś propozycje doświadczonych użytkowników?

Pozdrawiam