Ideal Expert MIG 215 LCD
Zastanawiam się czy warto dopłacić?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 22
Ideal Expert MIG 215 LCD
Witam wszystkich, od niedawana mam swoja działkę i na niej garaż i brakuje w nim porządnej spawarki. Zastanawiam się nad zakupem Migomatu z synergią.
Spawarka potrzebna mi do zrobienia płotu i konstrukcji stalowej do altanki. Wszystko z profili 3mm.
Interesują mnie dwoma modele.
1)Ideal EXPERT MIG 215 LCD ok 1900zł
2)Magnum MIG 208 ALU SYNERGIA ok 1700zł
Na forum znalazłem dużo informacji o Magnum Mig 208 Alu jednak nie ma nic o Idealu.
Czy warto dopłacić 200zł?
Z porównania wynika że ideal ma lepszy czas pracy przy 200A - 60%
W menu na filmie reklamowym, jest więcej opcji. Programy dla większej ilości metali.
Możliwość zapisu, czytelny wyświetlacz. Program MMA jest dla elektrod 2,3mm, 3mm, 4mm.
Czytając forum Magnum działa z max 2.8 elektrodami, ma problemy z upalaniem drutu.
Ciekawe czy z idealem jest podobnie? Czy może konstrukcja trochę lepsza/Gorsza?
Pozdrawiam i proszę o info.
.
Spawarka potrzebna mi do zrobienia płotu i konstrukcji stalowej do altanki. Wszystko z profili 3mm.
Interesują mnie dwoma modele.
1)Ideal EXPERT MIG 215 LCD ok 1900zł
2)Magnum MIG 208 ALU SYNERGIA ok 1700zł
Na forum znalazłem dużo informacji o Magnum Mig 208 Alu jednak nie ma nic o Idealu.
Czy warto dopłacić 200zł?
Z porównania wynika że ideal ma lepszy czas pracy przy 200A - 60%
W menu na filmie reklamowym, jest więcej opcji. Programy dla większej ilości metali.
Możliwość zapisu, czytelny wyświetlacz. Program MMA jest dla elektrod 2,3mm, 3mm, 4mm.
Czytając forum Magnum działa z max 2.8 elektrodami, ma problemy z upalaniem drutu.
Ciekawe czy z idealem jest podobnie? Czy może konstrukcja trochę lepsza/Gorsza?
Pozdrawiam i proszę o info.
.
-
Re: Ideal Expert MIG 215 LCD
Dzięki za podpowiedz. Jestem bardziej skierowany w stronę Ideala. Zakupu dokonam dopiero pod koniec stycznia więc jest jeszcze trochę czasu. Może jakiś szczęśliwy posiadacz się odezwie
.

-
Witam ponownie,
w czasie świąt ustaliłem, że bardzo podobna spawarka to "weldman POWER MIG 210 LCD SYNERGY".
Ten weldman ma 4 rolkowy podajnik. Dziwne jest to ze ma gorsze parametry i wagę o 2 kg wyższą.
Weldman
Ideal
Ciekawe czy te parametry Ideala nie są wyssane z palca.
PS. ja w takich spawarka wysuwa się drut, albo sprawdza czy gaz leci(przepchanie wężyków)?
w czasie świąt ustaliłem, że bardzo podobna spawarka to "weldman POWER MIG 210 LCD SYNERGY".
Ten weldman ma 4 rolkowy podajnik. Dziwne jest to ze ma gorsze parametry i wagę o 2 kg wyższą.
Weldman

Ideal

Ciekawe czy te parametry Ideala nie są wyssane z palca.
PS. ja w takich spawarka wysuwa się drut, albo sprawdza czy gaz leci(przepchanie wężyków)?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Chłopie, nie nudź. Jak chcesz idz i kup te spawarke.
Jaka cena taki sprzet.
Jaka cena taki sprzet.
-
Zamówilem Ideala 215 LCD. Udało się znaleźć w dobrej cenie. (euro-spaw- trzeba negocjować to mogą sporo obniżyć) W poniedziałek - wtorek będzie, jak przyjdzie to będzie recenzja 
O ile mróz wszystkiego nie zamrozi.

O ile mróz wszystkiego nie zamrozi.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Raczej nikt na tą recenzję czekał nie będzie, sprzęt który porównujesz jest delikatnie mówiąc hobbystyczny i czy byś kupił tej lub tamtej firmy spawać będzie podobnie. A na synergię w tej klasie sprzętu za mocno bym też nie liczył bo szybciej i dokładniej ustawiłbym ci tą spawarkę ze słuchu.