Gwintownik ręczny M18x2 VIS FWP NOWY POLSKI F/VAT
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Gwintownik ręczny M18x2 VIS FWP NOWY POLSKI F/VAT
Witam,
kupiłem u sprzedawcy z A...o, za 36,90, komplet gwintowników 18x2 niby VIS, sprzedawca niby poważny i tłumaczy ze posiada oznaczenie VIS na opakowaniu hurtowym. Czy spotkaliście kiedykolwiek narzędzia VIS ( czy FWP) bez znaków firmowych? Mnie się to nie zdarzyło, no ale nie jestem zawodowcem.
Czy Fabryka Wyrobów Precyzyjnych mogła nie używać logo bo w konkretnym przypadku narzędzia w ilościach hurtowych dostarczała określonemu odbiorcy, który i tak wiedział z jak wysokiej jakości produktem ma do czynienia, czy też to " lipa " sprzedającego a gwintownik chiński.
kupiłem u sprzedawcy z A...o, za 36,90, komplet gwintowników 18x2 niby VIS, sprzedawca niby poważny i tłumaczy ze posiada oznaczenie VIS na opakowaniu hurtowym. Czy spotkaliście kiedykolwiek narzędzia VIS ( czy FWP) bez znaków firmowych? Mnie się to nie zdarzyło, no ale nie jestem zawodowcem.
Czy Fabryka Wyrobów Precyzyjnych mogła nie używać logo bo w konkretnym przypadku narzędzia w ilościach hurtowych dostarczała określonemu odbiorcy, który i tak wiedział z jak wysokiej jakości produktem ma do czynienia, czy też to " lipa " sprzedającego a gwintownik chiński.
- Załączniki
-
- VIS.doc
- (3.87 MiB) Pobrany 461 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Mam dużo polskich gwintowników VIS ( dawniej FWP) i napisy na nich są. Zresztą nie tylko na gwintownikach bo na suwmiarkach mikrometrach i innych przyrządach też .
Coś mi to wygląda na produkt żółtych rączek, ale może nie będzie tragedii. Nieraz można trafić na dość przyzwoite narzędzie z ChRL.
[ Dodano: 2016-04-23, 18:23 ]
A i nie spotkałem się żeby na Visach było oznaczenie HSS. Jeśli już to umieszczali konkretny gatunek stali, np. SW7M.
Coś mi to wygląda na produkt żółtych rączek, ale może nie będzie tragedii. Nieraz można trafić na dość przyzwoite narzędzie z ChRL.
[ Dodano: 2016-04-23, 18:23 ]
A i nie spotkałem się żeby na Visach było oznaczenie HSS. Jeśli już to umieszczali konkretny gatunek stali, np. SW7M.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Dziękuję wszystkim za opinię szczególnie kol. arasz bo już kosę ostrzyłem. Faktycznie chińskie kupione świadomie po pierwsze nie musi być fatalne mam kilka frezów, które nie udają innego pochodzenia a na moje potrzeby są ok. lub chińskie maszyny które po dopracowaniu dają radę.
Skoro istniał taki mechanizm że robiono bez logo a potwierdza to osoba bezstronna to może to i VIS. Gwinty będą na pewno lepsze no w końcu wersja eksportowa!
Skoro istniał taki mechanizm że robiono bez logo a potwierdza to osoba bezstronna to może to i VIS. Gwinty będą na pewno lepsze no w końcu wersja eksportowa!
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
A co to jest za VIS?? Szukałem narzynek inox i natknąłem się na cos takiego. http://allegro.pl/narzynka-m4-6g-hsse-i ... 53422.html