Gwintowanie rur - problem z olejem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Gwintowanie rur - problem z olejem
Witam,
Jestem nowy i potrzebuje Waszej pomocy. Od kilku miesięcy posiadam gwintownice elektryczną stacjonarną "Rems Magnum 4010 L-T". Wykonuje dość duże ilości gwintów i sprzęt się sprawdza, fajnie gwintuje rury stalowe oraz ocynk, ale tylko na oryginalnym oleju REMS lub VIRAX. Cena takiego oleju za 5L jest kosmiczna dlatego liczę na Waszą pomoc i informacje jakiego zamiennika mogę użyć, tak aby zminimalizować koszty. Polecano mi FREZOL HC 800, FREZOL EPX, ale nic z tego, bo wypróbowałem i zrywają gwint.
Z góry dziękuję za pomoc, będę bardzo wdzięczny.
Jestem nowy i potrzebuje Waszej pomocy. Od kilku miesięcy posiadam gwintownice elektryczną stacjonarną "Rems Magnum 4010 L-T". Wykonuje dość duże ilości gwintów i sprzęt się sprawdza, fajnie gwintuje rury stalowe oraz ocynk, ale tylko na oryginalnym oleju REMS lub VIRAX. Cena takiego oleju za 5L jest kosmiczna dlatego liczę na Waszą pomoc i informacje jakiego zamiennika mogę użyć, tak aby zminimalizować koszty. Polecano mi FREZOL HC 800, FREZOL EPX, ale nic z tego, bo wypróbowałem i zrywają gwint.
Z góry dziękuję za pomoc, będę bardzo wdzięczny.
Tagi:
-
Wychodzi 44 zł/litr a to nie jest w cale atrakcyjna cena. Przy takiej stawce cena wykonania gwintu wzrasta prawie 6 krotnie. Próbowałem z olejem VIRAX'A, kosztował coś 20 zł/litr i to też nie jest zbyt dobry interes. Szukam jakiś zamienników z rafinerii, które będą równie dobre, a na pewno w mniejszych cenach.yacht pisze:http://alnar.pl/rems-spezial-olej-do-gw ... -6224.html
wcale nie taki drogi (cena do negocjacji!), jak na tą jakość, wartość gwintownicy i narzynek
-
Spokojnie, nie ma się co denerwować. Powiedziałem, że mam problem z olejem i podałem nazwy, a dostałem od Ciebie zwrotną wiadomość z adresem strony i olejem REMS, którego używam do tej pory. Dzięki za pomocyacht pisze:dziedzicd12 pisze:Szukam jakiś zamienników z rafineriiZ rafinerii na tym forum?
" Gwintowanie rur - problem z olejem" czy z ceną oleju???

-