Grawer laserowy do drewna
Wybór grawerki laserowej
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Grawer laserowy do drewna
Część,
Interesuje mnie zakup grawerki laserowej do wypalania napisów + prostych kształtów w drewnie - większości w sklejce.
Potrzebuje spersonalizować drewniane pudełka do których wkładam produkty. Wymiar 10x10cm to max.
Dodatkowo myślałem o wypalaniu jakiś wzorów (np. znaki zodiaku) w drewnie litym dąbie, orzechu. Tak max 2x2 cm lub małych napisach.
Nie chodzi mi o cięcie w drewnie, a tylko o grawerkę czegoś co by mogło w jakimś stopniu urozmaicić mój asortyment.
Dlatego moje pytanie czy warto kupić jakiegoś chińczyka, widziałem za około 700zl 7W lub 1000zl 20W o obszarze roboczym 15x15 cm- czy takie urządzenia dadzą radę?
Nie chodzi mi o pracę 8h w ciągu, ale powiedzmy kilka (15-20) napisów na pudełkach tygodniowo + taka samą ilość wypalanych znaczków, szlaczków w litym drewnie
Jeśli macie jakieś propozycje co, by się nadawało do wyżej opisanego celu, będę wdzięczny za pomoc.
Interesuje mnie zakup grawerki laserowej do wypalania napisów + prostych kształtów w drewnie - większości w sklejce.
Potrzebuje spersonalizować drewniane pudełka do których wkładam produkty. Wymiar 10x10cm to max.
Dodatkowo myślałem o wypalaniu jakiś wzorów (np. znaki zodiaku) w drewnie litym dąbie, orzechu. Tak max 2x2 cm lub małych napisach.
Nie chodzi mi o cięcie w drewnie, a tylko o grawerkę czegoś co by mogło w jakimś stopniu urozmaicić mój asortyment.
Dlatego moje pytanie czy warto kupić jakiegoś chińczyka, widziałem za około 700zl 7W lub 1000zl 20W o obszarze roboczym 15x15 cm- czy takie urządzenia dadzą radę?
Nie chodzi mi o pracę 8h w ciągu, ale powiedzmy kilka (15-20) napisów na pudełkach tygodniowo + taka samą ilość wypalanych znaczków, szlaczków w litym drewnie
Jeśli macie jakieś propozycje co, by się nadawało do wyżej opisanego celu, będę wdzięczny za pomoc.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Re: Grawer laserowy do drewna
Przy takich ilościach żadna inwestycja w sprzęt nie ma sensu. Zleć to fachowcom.
"Let's Go Brandon"
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Tylko wtedy koszt dojazdu i czasu zje cały zysk tych 20 pudełeczek. A to laser będzie zajęty zleceniem na 1000szt i nikt nie będzie blokował serii.
Sam po sobie wiem jakie upierdliwe jest robienie nastu grawerek u kogoś gdy mam zerową powtarzalność opisów na szafie.
Sam po sobie wiem jakie upierdliwe jest robienie nastu grawerek u kogoś gdy mam zerową powtarzalność opisów na szafie.
-
- Posty w temacie: 1
mineque pisze:Sam po sobie wiem jakie upierdliwe jest robienie nastu grawerek u kogoś gdy mam zerową powtarzalność opisów na szafie.
Nie sposób się nie zgodzić z Tobą. To jest taki przypadek gdzie niezależność jest więcej warta niż te kilka zł oszczędności.
Autor tematu być może potrzebuje w miarę szybko po zamówieniu wysłać produkt (takie jest zazwyczaj oczekiwanie klienta, wysyłki po kilku dniach zniechęcają do zakupu), a tu trzeba gdzieś zawieźć pudełko, odebrać na drugi czy trzeci dzień, to nie zadziała dobrze.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Jak pisałem jest mi to potrzebne do zrobienia napisów na 20 pudełkach w miesiącu. Muszę taki napis wykonać w 3-4 dni więc wysyłanie nie wchodzi w grę, muszę to robić u siebie. Dochodzi tutaj jeszcze aspekt rozszerzenia oferty i zwiększenia atrakcyjności.
Jeśli chodzi o moc: Moc lasera: moc elektryczna: 7 W, moc świetlna: 1200-1600 mw
Piszecie że słaby taki laser, więc jaki polecacie?
Dzięki
Jeśli chodzi o moc: Moc lasera: moc elektryczna: 7 W, moc świetlna: 1200-1600 mw
Piszecie że słaby taki laser, więc jaki polecacie?
Dzięki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Szkoda, że taka słaba, bo przy większej mocy ten typ głowicy może osiągać niezłe prędkości znakowania.
Zaleta, że urządzenie nie musi mieć wymiarów pola roboczego i nie trzeba pudełka upychać na stole.
Nie znalazłem, to nie jestem pewien, jak przy tej cenie z korekcją zniekształceń perspektywy przy większych obrazkach.
Wiem, koledze nie koniecznie zależy na szybkości , skoro ma nie za duże ilości tych pudełek.
edit.
Znalazłem jakieś testy i ślimaczy niemożliwie.
Raczej jednak odpada.
Jakość graweru też słaba, bo widziałem, że na plastiku po markerze potrafi się zmazać.
Zaleta, że urządzenie nie musi mieć wymiarów pola roboczego i nie trzeba pudełka upychać na stole.
Nie znalazłem, to nie jestem pewien, jak przy tej cenie z korekcją zniekształceń perspektywy przy większych obrazkach.
Wiem, koledze nie koniecznie zależy na szybkości , skoro ma nie za duże ilości tych pudełek.
edit.
Znalazłem jakieś testy i ślimaczy niemożliwie.
Raczej jednak odpada.
Jakość graweru też słaba, bo widziałem, że na plastiku po markerze potrafi się zmazać.