Witajcie
Pojawił mi się dziwny problem, ktory ujawnia sie podczas pracy lasera.
Czekam na reakcje serwisu ale zżera mnie pytanie - o co chodzi?
Grafika zaczyna sie grawerowac a po chwili glowica ucieka na lewo, tam znowu chwile graweruje i znowu ucieka na lewo.
Skubaniec wychodzi sobie po schodach. Reinstal lasercuta nic nie dal a ja stoje z produkcja.
Taka to menda:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f2 ... 639e6.html
głowica przeskakuje [laser co2]
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja miałem tak na małym chińczyku w programie Moshidraw jak grawerowałem płytkę z tekstem dodając do niej dużą bitmapę . Gdy zmniejszyłem trochę wartość bitmapy i grawerowałem ją bez tekstu to szło dobrze. Tekst jechałem drugi raz bez bitmap. Szło długo, ale skutecznie. Nie jestem fachowcem, ale wydaje mi się że to może być związane ze sterownikami programu, albo z pamięcią RAM.
KW
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dziękuję Wam wszystkim. Celowanie w konflikt oprogramowania okazalo sie skuteczna droga.
Format nieuzywanych partycji i reinstal systemu naprawil problem.
Nie potrafie powiedziec co dokladnie bylo przyczyna ale problem zniwelowany.
Okazalo sie ze na jednej z partycji zostaly resztki starego systemu ktory komputer traktowal jako alternatywny, chociaz teoretycznie niezainstalowany i uzywal tych samych dyskow.
Pozdawiam!
Format nieuzywanych partycji i reinstal systemu naprawil problem.
Nie potrafie powiedziec co dokladnie bylo przyczyna ale problem zniwelowany.
Okazalo sie ze na jednej z partycji zostaly resztki starego systemu ktory komputer traktowal jako alternatywny, chociaz teoretycznie niezainstalowany i uzywal tych samych dyskow.
Pozdawiam!