Mam pofalowaną powierzchnię z wyspą ma środku, korzystam z operacji (frezowanie wieloosiowe), (równoległe do powierzchni), nie wiem jak ustawić aby program nie frezował jednym przejściem głębokość, tylko warstwami
Gdzie to ustawić? Kombinowałem w zakładce ppziomy, ale bez rezultatu
Głębokość skrawania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Głębokość skrawania
W to jest w zakladce ponizej technologii (chyba przedostatniej), po angielsku nazywa sie to roughing and more, po polsku to jest jakos beznadziejnie "przetłumaczone" łączenie, czy jakos tak,
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Dziwna operacja, chyba wybrałem nieodpowiednią do mojej części.....
Jest zakładka (przesunięcie) i (obróbka głębokości) ale nie mogę wpisać wartości na jaką ma się frez zagłębiać tylko ilość przejść i odstępy, w sytuacji kiedy powierzchnia jest pofalowaną, jak to zrobić? Powinna być opcja wskazania powierzchni
Jest zakładka (przesunięcie) i (obróbka głębokości) ale nie mogę wpisać wartości na jaką ma się frez zagłębiać tylko ilość przejść i odstępy, w sytuacji kiedy powierzchnia jest pofalowaną, jak to zrobić? Powinna być opcja wskazania powierzchni
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Pokaż tą część.Ryngrant pisze: ↑26 gru 2018, 11:32Dziwna operacja, chyba wybrałem nieodpowiednią do mojej części.....
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Bo w operacjach 5x podstawą jest powierzchnia docelowa, jesli chcesz użyć takie operacji do obrobki zgrubnej, to każde przejscie będzie odsunięciem. Możesz wybrać właśnie ile ma być tych przejść I o ile każde odsunięte. Jak chcesz zrobic zgrubnie usuwanie przygotowki, to uzyj zgrubnej 3x. Będzie szybciej I latwiej I tak jak się to robi w praktyce.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!