gildmister mf 65 sprint + podajnik irco simag
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
gildmister mf 65 sprint + podajnik irco simag
witam, szefostwo mojej firmy właśnie zakupiło używaną maszynę jak w temacie, o ile z sinumrikiem 840 c , na którym to chodzi jakoś sobie poradzę to przydałoby się trochę informacji na temat magazynu pręta od bardziej doświadczonych kolegów, całość wygląda jak na fotkach zamieszczonych w poniższym temacie:
https://www.cnc.info.pl/topics56/magazy ... yn+pr%EAta
https://www.cnc.info.pl/topics56/magazy ... yn+pr%EAta
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
A jakich informacji byś potrzebował..
Podajnik jak podajnik, sterowany jakimś tam M kodem, zapewne w wędce od podajnika możesz ustawiać parametry typu ile ma wysuwać, jaki ma być odpad itp..
SiMag ma wymienne kanały i końcówkę materiału wyrzuca tyłem, w sumie jak większość podajników innych producentów.. także napisz co Cie interesuje.
Podajnik jak podajnik, sterowany jakimś tam M kodem, zapewne w wędce od podajnika możesz ustawiać parametry typu ile ma wysuwać, jaki ma być odpad itp..
SiMag ma wymienne kanały i końcówkę materiału wyrzuca tyłem, w sumie jak większość podajników innych producentów.. także napisz co Cie interesuje.
-
dziękuję za szybki odzew, na początek interesuje mnie czy wymienne kanały można gdzieś u nas dostać, mamy bodajże 6kompletów, ale w razie jakiejś konkretnej roboty trzeba będzie się doposażyć, więcej pytań pojawi się w ciągu kilku najbliższych dni, gdyż dopiero jutro podpinamy maszynę do sieci, więc z całą pewnością jeszcze do kolegi "uderzę"
pozdrawiam

-
- Kontakt:
Nie wiem czy gdzieś w polsce coś kupicz (jakieś podróbki). U mnie w firmie kupuje się normalnie w Irco.. Tam jest taki gościu co niby po polsku mowi (niby bo on to zawsze więcej po czesku i rusku niż po polsku) a co do kanałów to każdy jest do jakiegoś tam zakresu..
Pod średnice tylko potrzebujesz końcówkę do popychacza pod daną średnicę (kształt materiału) i 2 tulejki plastikowe.. No i pamiętaj, że ten podajnik ma być olejem zalany. A co do koncówki i plastikowych tulejek to jest to koszt ok 250 euro z tego co pamiętam.
Pod średnice tylko potrzebujesz końcówkę do popychacza pod daną średnicę (kształt materiału) i 2 tulejki plastikowe.. No i pamiętaj, że ten podajnik ma być olejem zalany. A co do koncówki i plastikowych tulejek to jest to koszt ok 250 euro z tego co pamiętam.
-
w firmie mamy jedynie podajniki starszego typu, no i przyznam szczerze, że to moja pierwsza styczność z tego typu ustrojstwem, mam do niego jakieś tulejki i 3popychacze, nie wiem czy to wszystko co powinno być, no i przy podajniku nie ma wędki, podłączenie do prądu nie doszło dziś do skutku z braku czasu, ale, jeśli kolega zechce rzucić okiem, wrzucę jutro kilka fotek osprzętu i podajnika, chciałbym żeby ktoś stwierdził chociaż czy czegoś nie brakuje

Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 18:49 przez tomken, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Posty w temacie: 2
Chłopaki z tego wątku uruchomili ten podajnik choć żeby to dobrze działało to trzeba to ustawiać jakims laserem .Co do tulei to mieli takie duże no i kupili trochę rur z poliamidu czy jakieś takie ja im to poprzecinałem na pół no i przykrecają do tych oryginałów ,ktoś powie strata czasu tulele są strasznie drogie a żeby zaprogramować tą maszynę też trzeba czasu tak że godzina w tę czy w tę. A jeszcze ostatnio ktoś na forum szukal programisty tej maszyny zdaje się że jakas fabryka amortyzatorów w Krasniku no i kolegha Darek tam pojechał .
-
- Kontakt:
-
oprócz "grzybka" NOT Aus na podajniku nie ma żadnego innego przycisku, kable podpinane są do szafy, podłączenie nadal nie doszło do skutku, może w sterowaniu jest jaki makro odpowiedzialne za podawanie pręta itp. więcej będę mógł powiedzieć mam nadzieję jeszcze w tym tygodniu
[ Dodano: 2011-12-01, 16:42 ]
no i maszyna nareszcie została podłączona do prądu, ale tu dobre informacje się kończą, po załączeniu "hebla" i przycisku "power" na pulpicie maszyna załącza sterowanie, ale wyświetla także alarmy nr 5;6;49;2000, znalazłem objaśnienie tych błędów instrukcji diagnostycznej i czarno to widzę, jakieś pomysły?
[ Dodano: 2011-12-01, 16:42 ]
no i maszyna nareszcie została podłączona do prądu, ale tu dobre informacje się kończą, po załączeniu "hebla" i przycisku "power" na pulpicie maszyna załącza sterowanie, ale wyświetla także alarmy nr 5;6;49;2000, znalazłem objaśnienie tych błędów instrukcji diagnostycznej i czarno to widzę, jakieś pomysły?
- Załączniki
-
- 840C_DA.pdf
- (732.01 KiB) Pobrany 8359 razy
-
- Posty w temacie: 2