gięcie aluminium
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 12
gięcie aluminium
Witam .
Mam problem z wygięciem łuku z aluminiowej rury kwadratowej 50x60x2 w promień 600mm na walcarce trzyrolkowej ,jak bym nie wypełniał piachem czy taśmami stalowymi fałduje mi wewnętrzna ściankę łuku, zmieniałem rozstaw rolek i średnicę rolki dociskającej nic nie skutkuje i kończą mi się pomysły i stąd prośba do użytkowników forum może wy macie jakieś pomysły na wygięcie takiego profilu.
Mam problem z wygięciem łuku z aluminiowej rury kwadratowej 50x60x2 w promień 600mm na walcarce trzyrolkowej ,jak bym nie wypełniał piachem czy taśmami stalowymi fałduje mi wewnętrzna ściankę łuku, zmieniałem rozstaw rolek i średnicę rolki dociskającej nic nie skutkuje i kończą mi się pomysły i stąd prośba do użytkowników forum może wy macie jakieś pomysły na wygięcie takiego profilu.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
giętarka z wysuwanym trzpieniem (mamy taką, ale innej marki na zakładzie):Borsi pisze:widziałem taki profil wygięty w ten promień bez spawania i dlatego zachodzę w głowę jak to zrobić a temat jest bardzo rozwojowy ,możesz przybliżyć o co chodzi z tym trzpieniem wysuwanym
http://www.eurometal.com.pl/_pd,pl/79,7 ... _DUTY.html
Pozdrawiam