Gdzie szukać materiału do obróbki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Gdzie szukać materiału do obróbki
Może i głupie pytanie ale może nie dla mnie.
Gdzie kupić materiał do obróbki na tokarce.
Chodzi o pręty stalowe i może inne metale ale i wszelkiego rodzaju plastyki, igielity, itp.
W Warszawie znam sklep na Jagielońskiej z metalami kolorowymi - jednak ceny są tam porażające jednak towar mają 1 klasa.
Oczywiście szukanie po złomowiskach też wchodzi w rachubę jednak może ktoś na sklepy, składnice z takimi materiałami.
Dziękuję za podpowiedź.
Gdzie kupić materiał do obróbki na tokarce.
Chodzi o pręty stalowe i może inne metale ale i wszelkiego rodzaju plastyki, igielity, itp.
W Warszawie znam sklep na Jagielońskiej z metalami kolorowymi - jednak ceny są tam porażające jednak towar mają 1 klasa.
Oczywiście szukanie po złomowiskach też wchodzi w rachubę jednak może ktoś na sklepy, składnice z takimi materiałami.
Dziękuję za podpowiedź.
zawsze coś popsułem ale czy też naprawiłem - czasami się udało 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
http://allegro.pl/walki-stalowe-prety-i4245893370.html
Ja najczęściej korzystam ze złomowisk, niestety w moim mieście nie chcą ciąć na wymiar żadnych wałków ani w ogóle niczego i trzeba z własną kątówką jeździć i ciąć co pasuje.
Ja najczęściej korzystam ze złomowisk, niestety w moim mieście nie chcą ciąć na wymiar żadnych wałków ani w ogóle niczego i trzeba z własną kątówką jeździć i ciąć co pasuje.
-
To u nas w Warszawce wygląda to lepiej. Dobiorą, wyciągną ze złomu, przytną a potem zaproszą do kasy a tam
ale się ma
jak w sklepie. Cena złomu, cena cięcia, cena obsługi i tylko na koniec pada pytanie - z Vat-em czy bez. Oczywiście cena początkowa jest bez Vat-u jednak mimo oświadczenia, że bez Vat-u to i tak dostajesz paragon gdzie obsługa i cięcie jest z Vat-em a innej pozycji już brak. Czyli poszedłeś na złom - obsłużyli Cię, coś przycięli (ale nie wiadomo co
) i z kasy wydoili.
Oczywiście nie zawsze tak jest, bo na innych zazwyczaj jest "rzuć pan to n a wagę", po chwili pada "daj pan dychę i będzie OK". Wiec daję i mam kilka prętów, już pociętych przez sprzedających.
Ostatnio trafiłem na fajne kawałki miedzi i mosiądzu - policzył jak za mosiądz - dopiero w domu zorientowałem się, że to co wyniosłem w laskach 20 mm - jest miedź.
Szybko wróciłem ale już było pozamiatane - zabrali
Innym razem facet mało co mi rak nie połamał i wygonił bo kręciłem mu sie po placu grzebiąc w złomie, choć żona na początku się zgodziła na poszukanie jakiś kawałków.
Najlepszy jest w Józefowie k W-wy - wisi kartka na której jest napisane cena skupu i cena sprzedaży złomu. Cena skupu 15 groszy za kilogram a cena sprzedaży 5 złotych za kilogram. Biznes kwitnie

Oczywiście nie zawsze tak jest, bo na innych zazwyczaj jest "rzuć pan to n a wagę", po chwili pada "daj pan dychę i będzie OK". Wiec daję i mam kilka prętów, już pociętych przez sprzedających.

Ostatnio trafiłem na fajne kawałki miedzi i mosiądzu - policzył jak za mosiądz - dopiero w domu zorientowałem się, że to co wyniosłem w laskach 20 mm - jest miedź.

Szybko wróciłem ale już było pozamiatane - zabrali

Innym razem facet mało co mi rak nie połamał i wygonił bo kręciłem mu sie po placu grzebiąc w złomie, choć żona na początku się zgodziła na poszukanie jakiś kawałków.
Najlepszy jest w Józefowie k W-wy - wisi kartka na której jest napisane cena skupu i cena sprzedaży złomu. Cena skupu 15 groszy za kilogram a cena sprzedaży 5 złotych za kilogram. Biznes kwitnie

-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Wileńska w Warszawie - wszystko x3 Ale towar też mają pierwsza klasa. Obsługa strasznie sympatyczna i nie naciąga kasy z kieszeni. Mozna liczyć zawsze na mały upuścik. Zapakują a nawet pomogą załadować do samochodu zakupiony towar. Taaaak - polecam ale ze sporym portfelem. Maja znakomite wałki miedziane - nie mieszane z g.... Czyste Cu 

-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Ooooooo o nich zapomniałem - już dawno nie zakupowałem u nich żadnych rzeczy ale są znakomici i ceny maja bardzo, bardzo przyzwoite.
Miła obsługa - jednak troszkę marudząca przy przycinaniu, długie czekanie, kilka razy się zdarzyło czekać przy blacie.
Miła obsługa - jednak troszkę marudząca przy przycinaniu, długie czekanie, kilka razy się zdarzyło czekać przy blacie.