Gdzie można dostać małe ilości granulatu do wtryskarek ?
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Gdzie można dostać małe ilości granulatu do wtryskarek ?
Gdzie można dostać małe ilości granulatu do wtryskarek ? * (rzędu 1-2kg)
Chciałem się pobawić wtryskiem małych elementów - i po prostu kupić różne rodzaje granulatu aby zobaczyć różnice jak to wychodzi (mam zamiar używać prostych form aluminiowych)
Chciałem się pobawić wtryskiem małych elementów - i po prostu kupić różne rodzaje granulatu aby zobaczyć różnice jak to wychodzi (mam zamiar używać prostych form aluminiowych)
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dzień dobry.
Cena na tyle niska, że nie szkoda kupić większy worek.
http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,2694 ... arki!.html
Cena na tyle niska, że nie szkoda kupić większy worek.
http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,2694 ... arki!.html
-
Dzięki, ale link się nie otwiera - poza tym na ox.pl nie ma żadnych ogłoszeń o granulacie.
Miałem nadzieję że wezmę po 2kg różnych typów - a nie po worku ( nie wiem jeszcze jaki mi będzie najbardziej pasował).
Poza tym - nie widziałem nawet sklepu w internecie sprzedajcego po worku - wszędzie tylko prośba o zapytania ofertowe.
Dobra - udał się poprawić link, ale ogłoszenie jest sprzed pół roku
Miałem nadzieję że wezmę po 2kg różnych typów - a nie po worku ( nie wiem jeszcze jaki mi będzie najbardziej pasował).
Poza tym - nie widziałem nawet sklepu w internecie sprzedajcego po worku - wszędzie tylko prośba o zapytania ofertowe.
Dobra - udał się poprawić link, ale ogłoszenie jest sprzed pół roku

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
Mam małą ( 4.5T, 21g) ręczną pneumatyczną wtryskarkę.
Chcę popróbować proste formy alu ( mam frezarkę CNC) do prostych drobiazgów które obecnie drukuję na drukarce 3D ( bo będę ich potrzebował więcej niż mogę wydrukować).
Nie jest potrzebna dużą wytrzymałość ( elementy te nie przenoszą obciążeń)
ABS i PP to napewno - co do pozostałych to w zasadzie te które są łatwo wtryskiwalne ( tu chętnie wysłucham podpowiedzi).
Chcę popróbować proste formy alu ( mam frezarkę CNC) do prostych drobiazgów które obecnie drukuję na drukarce 3D ( bo będę ich potrzebował więcej niż mogę wydrukować).
Nie jest potrzebna dużą wytrzymałość ( elementy te nie przenoszą obciążeń)
ABS i PP to napewno - co do pozostałych to w zasadzie te które są łatwo wtryskiwalne ( tu chętnie wysłucham podpowiedzi).
-
Wiem że forma to podstawa - i dokładność 0.01 na mojej to by było wyzwanie ( mam około 0.05).
Mam znajomego z dobrą maszyną i zamówię u niego "puste" formy tylko z pinami prowadzącymi.
U siebie planuję tylko dodać właściwe wycięcia.
To dało by radę odkupić trochę PP i ABS'u ? Z moich doświadczeń z ABS'em w drukarce 3D wynika, że tam chyba będzie lepiej ( gorzej płynie)
Mam znajomego z dobrą maszyną i zamówię u niego "puste" formy tylko z pinami prowadzącymi.
To dało by radę odkupić trochę PP i ABS'u ? Z moich doświadczeń z ABS'em w drukarce 3D wynika, że tam chyba będzie lepiej ( gorzej płynie)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jasne. Napisz na PW jakie i ile, oraz czy dodatkowo barwnik.jarekk pisze:Wiem że forma to podstawa - i dokładność 0.01 na mojej to by było wyzwanie ( mam około 0.05).