Gdzie kupujecie stal w małych ilościach ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Gdzie kupujecie stal w małych ilościach ?
Witam. Nie wiem czy to do końca dobry dział ale do rzeczy.
Gdzie kupujecie stal w małych ilościach ? nie działam masowo i nie mam firmy więc moje zapotrzebowania duże nie są.
Ostatnio potrzebuję kupić wałek fi45x1000 z C45 i mam cholernie duży problem ze znalezieniem hurtowni, która by chciała w ogóle realizować takie zlecenie, najczęściej mam odpowiedź, że minimum muszę wziąć 6 metrów albo że jak nie biorę za minimum 1000 to nie ma o czym gadać.
Coś koledzy podpowiedzą gdzie zadzwonić, żeby takie małe ilości chcieli wysyłać ?
Gdzie kupujecie stal w małych ilościach ? nie działam masowo i nie mam firmy więc moje zapotrzebowania duże nie są.
Ostatnio potrzebuję kupić wałek fi45x1000 z C45 i mam cholernie duży problem ze znalezieniem hurtowni, która by chciała w ogóle realizować takie zlecenie, najczęściej mam odpowiedź, że minimum muszę wziąć 6 metrów albo że jak nie biorę za minimum 1000 to nie ma o czym gadać.
Coś koledzy podpowiedzą gdzie zadzwonić, żeby takie małe ilości chcieli wysyłać ?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Gdzie kupujecie stal w małych ilościach ?
Ja kupuję stal w Bydgoszczy, sprzedają w każdych ilościach, wysyłkowo też.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Wałki kupuję w Trans-Met Strupiechowski Warszawa. Płyty w FCPK Bytów, teraz Proplastika. Również w małych ilościach. Problem widzę w ten sposób, że dużo tego typu firm jest nastawiona na sprzedaż hurtową, i chociaż obsłużą i detalistę, to nie często nie mają podpisanej umowy z firmami wysyłkowymi na paczki, bo wysyłają całe samochody. Myślę, że jeśli odbierzesz osobiście, to każda z tego typu firm może trochę drożej, ale cie obsłuży. Problem występuje, jak chcesz żeby ci coś wysłali kurierem zaliczeniem. Będziesz musiał wysłać zamówienie, zapłacić pro-formę i czekać na towar, co trwa. No myślę, że najlepsza rada, to podzwonić po którymś z dostawców tego typu, a jest spory wybór tego typu firm na rynku np Multistal, Oberen itd i wyrobić sobie opinie może małego, ale solidnego klienta. Takiego który:
1. Odbiera co zamówił - bo dużo oszołomów najpierw pozamawia materiał, a potem pociętego nie odbiera
2. Solidnego płatnika - wbrew pozorom wszyscy preferują przelewy, to ułatwia życie.
1. Odbiera co zamówił - bo dużo oszołomów najpierw pozamawia materiał, a potem pociętego nie odbiera
2. Solidnego płatnika - wbrew pozorom wszyscy preferują przelewy, to ułatwia życie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Też preferuję przelew. W ten sposób nieraz nawet jak mnie nie ma w domu to kurier rzuci paczke gdzieś za płot i z głowy. Kasa zawsze odliczona, bez szukania złotówki do wydania. Dzięki za kolejne adresy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Akurat C45 możesz pytać u tego sprzedawcy https://allegr .pl/oferta/stal-c45-pret-okragly-fi40-1000mm-9345271420
Tanio nie będzie ale nawet malutkie kawałki kupisz.
Tanio nie będzie ale nawet malutkie kawałki kupisz.