jak w temacie gdzie kupie pierścienie segera ale o różnych grubościach tak aby nimi można było regulować luz na wałku.
ktoś się orientuje czy coś takiego jest w ogolę normalnej sprzedaży ?
gdzie kupie pierścienie segera ale o różnych grubościach
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Nie spotkałem się z niestandardowymi grubościami . Ale mozna sobie zrobić , przeszlifowac oryginał lub jeśli potrzebujesz grubsze to kupic blachę i wyciac .
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
dziękuje za odpowiedź jednak ja wiem co piszę,
oczywiście że pierścienie osadcze są standaryzowane co nie oznacza ze innych nie ma,
mam urządzenie którym przewidziana jest regulacja w ten sposób i chciałbym ominąć zakupy w serwisie firmowym,
tak można zeszlifować, jednak bardziej mi potrzebny grubszy, wiem jak obejść problem jeżeli nie kupie ale pytanie jest gdzie mogę kupić
oczywiście że pierścienie osadcze są standaryzowane co nie oznacza ze innych nie ma,
mam urządzenie którym przewidziana jest regulacja w ten sposób i chciałbym ominąć zakupy w serwisie firmowym,
tak można zeszlifować, jednak bardziej mi potrzebny grubszy, wiem jak obejść problem jeżeli nie kupie ale pytanie jest gdzie mogę kupić
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Będziesz musiał sprawdzić czy takie pierścienie są ujęte w normach np. DIN, bo jeśli ich nie ma to szkoda czasu bo producent mógł sobie po prostu coś takiego "zmajstrować" w sobie tylko znanym celu
.
Tak w ogóle to dziwne jakieś bo regulacja grubościami pierścienia nijak się ma do zależności między grubością pierścienia a dopuszczalnym luzem rowka( to także podlega standaryzacji)

Tak w ogóle to dziwne jakieś bo regulacja grubościami pierścienia nijak się ma do zależności między grubością pierścienia a dopuszczalnym luzem rowka( to także podlega standaryzacji)