Gdzie kupic wałek żeliwo/staliwo ??
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Gdzie kupic wałek żeliwo/staliwo ??
Witam
Koledzy mam taki problem.
Dostałem dokumentację /włoską/ elementu do wykonania i muszę zamówic materiał. Oznakowanie materiału to w tłumaczeniu : Ghisa sfer. (GS25) =>"Żeliwo Sferoidalne GS25" - tak przetłumaczył tłumacz i słowniki włosko- polskie z sieci. Problem w tym, że szukając po hurtowniach okazuje się że GS25 to symbol staliwa a nie żeliwa, po drugie gotowy element nie może przyciagac metalu,opiłek i byc z leksza smarowny, żeby nie ulegał zatarciu, pracuje bowiem w formie szczęk zamykających się na profilu i przesuwając go. No i musi byś podatny na obróbkę mechaniczną, toczenie i frezowanie.
Czy możecie mi wskazac miejsce gdzie mogę zakupi taki materiał???
Nikt nie jest w stanie okreslic jaki ma to byc materiał...staliwo czy żeliwo...każdy zwala robotę na mnie a ja nie jestem technologiem materiałowym wrrrr.
pozdrawiam senso
Koledzy mam taki problem.
Dostałem dokumentację /włoską/ elementu do wykonania i muszę zamówic materiał. Oznakowanie materiału to w tłumaczeniu : Ghisa sfer. (GS25) =>"Żeliwo Sferoidalne GS25" - tak przetłumaczył tłumacz i słowniki włosko- polskie z sieci. Problem w tym, że szukając po hurtowniach okazuje się że GS25 to symbol staliwa a nie żeliwa, po drugie gotowy element nie może przyciagac metalu,opiłek i byc z leksza smarowny, żeby nie ulegał zatarciu, pracuje bowiem w formie szczęk zamykających się na profilu i przesuwając go. No i musi byś podatny na obróbkę mechaniczną, toczenie i frezowanie.
Czy możecie mi wskazac miejsce gdzie mogę zakupi taki materiał???
Nikt nie jest w stanie okreslic jaki ma to byc materiał...staliwo czy żeliwo...każdy zwala robotę na mnie a ja nie jestem technologiem materiałowym wrrrr.
pozdrawiam senso
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
no to po prostu trzeba wysłać krótkiego e-maila do zleceniodawcy z zapytania czy chodzi o taki właśnie materiał (tu link do strony z opisem produktu) gdyż jest problem z jednoznacznym tłumaczeniem bo staliwo to chyba "lanciare" czyli można by to traktować jako błąd rysunkowy do wyjaśnienia jak by ktoś podał wymiary na jednym rzucie np. 100 a na drugim 120 tych samych otworów to co też by ci powiedzieli " wybierz obojętnie który wymiar i zrób ale masz wybrać ten właściwy "
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Witam
Jeśli chodzi o typ materiału i rozmowę ze zleceniodawcą hmmm... sprawa wygląda inaczej, pewne elementy maszyn nam się zużywają...fabryka się rozbudowuje i chcemy sami produkowac podzespoły.Problem w tym, że rysunki które mamy od producenta czasami, nawet bardzo często zawierają błędy...wymiarowe, materiałowe itp. dużo by mówic. Sam nie wiem czy to specjalnie żeby nie kupowac zamienników a kupowac oryginalne u producenta maszyn...nie mam pojęcia. Szefowie rozmawiali z producentem to potwierdził...Żeliwo GS25
więc rozmowa jak pogodzie.
Póki co zamowiliśmy na próbę żeliwo i będziemy próbowac.
Macie jeszcze jakies inne namiary gdzie można kupic żeliwo/staliwo?
pozdrawiam senso
Jeśli chodzi o typ materiału i rozmowę ze zleceniodawcą hmmm... sprawa wygląda inaczej, pewne elementy maszyn nam się zużywają...fabryka się rozbudowuje i chcemy sami produkowac podzespoły.Problem w tym, że rysunki które mamy od producenta czasami, nawet bardzo często zawierają błędy...wymiarowe, materiałowe itp. dużo by mówic. Sam nie wiem czy to specjalnie żeby nie kupowac zamienników a kupowac oryginalne u producenta maszyn...nie mam pojęcia. Szefowie rozmawiali z producentem to potwierdził...Żeliwo GS25

Póki co zamowiliśmy na próbę żeliwo i będziemy próbowac.
Macie jeszcze jakies inne namiary gdzie można kupic żeliwo/staliwo?
pozdrawiam senso
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1