Galopujące zdebilenie.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Galopujące zdebilenie.
Zupełnym przypadkiem trafiłem na taki oto filmik:
https://youtu.be/QOV_Js59BHY
To, że ktoś to nakręcił jest mało istotne, David Copperfield tez prezentował znikające wagony kolejowe i temu podobne cuda...
Można by to było potraktować jako świetny dowcip.
Można by było, gdyby nie 6 907 997 wyświetleń, 130 000 polubień, 186 000 subskrybentów kanału autora i 7650 komentarzy pod filmem...
Absolwent szkoły podstawowej powinien wiedzieć, że zbudowanie z samochodowego alternatora i silnika 0,75 kW perpetum mobile o mocy 10 kW jest tak samo prawdopodobne, jak latanie na miotle...
Jakim cudem ludzie którzy potrafią pisać i czytać, dopytują się na przykład jakich magnesów powinni użyć do budowy własnego urządzenia?
Gdzie jest błąd w systemie powszechnej edukacji?
I czy powyższy przypadek tłumaczy też wiele wypowiedzi na tutejszym forum?
https://youtu.be/QOV_Js59BHY
To, że ktoś to nakręcił jest mało istotne, David Copperfield tez prezentował znikające wagony kolejowe i temu podobne cuda...
Można by to było potraktować jako świetny dowcip.
Można by było, gdyby nie 6 907 997 wyświetleń, 130 000 polubień, 186 000 subskrybentów kanału autora i 7650 komentarzy pod filmem...
Absolwent szkoły podstawowej powinien wiedzieć, że zbudowanie z samochodowego alternatora i silnika 0,75 kW perpetum mobile o mocy 10 kW jest tak samo prawdopodobne, jak latanie na miotle...
Jakim cudem ludzie którzy potrafią pisać i czytać, dopytują się na przykład jakich magnesów powinni użyć do budowy własnego urządzenia?
I czy powyższy przypadek tłumaczy też wiele wypowiedzi na tutejszym forum?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Galopujące zdebilenie.
tuxcnc pisze:186 000 subskrybentów kanału autora
Cały problem Youtuba jest włąsnie w tym że pozwala dobrze żyć jeśli masz duże ilosci wyswietleń. Reszta to już pochodna tej logiki. Więc kogo obchodzi czy jest to mądre czy nie skoro reklamy lecą jak szalone i generuja zyski tejże platformie która przy okazji nagrodzi też samego twórcę. To jest dopiero mechanizm perpetummobile i samonapędzająca sie maszyneria.

Tego badziewia jest pełno we wszystkich tematach. I aby cokolwiek z tym zrobić to sam serwis musiałby zaprzestać oplacać kanałów które nic nie wnoszą ale przecież to się nie opłaci więc wracamy do punktu wyjścia.
A co do polubień, to ilu tam nacisnęło polubienie a z zawodu jest elektrykiem czy fizykiem? Może nawet którys obejrzal z ciekawosci ale się zawiódł.

-
Hej.
Jak byłem w szkole podstawowej to też wpadliśmy na podobny pomysł.
Silnik maił napędzać prądnicę a prądnica zasilać silnik.
I niestety - nie udało się.
Ale technika się rozwinęła - i kto wie ..
Jeden mój kumpel bada promieniowanie geomantyczne ( tak to nazywa) - w starych ruinach ( bo są i nowe) i na kopcach koło Krakowa.
Tak że tego ...
pzd.
Jak byłem w szkole podstawowej to też wpadliśmy na podobny pomysł.
Silnik maił napędzać prądnicę a prądnica zasilać silnik.
I niestety - nie udało się.
Ale technika się rozwinęła - i kto wie ..

Jeden mój kumpel bada promieniowanie geomantyczne ( tak to nazywa) - w starych ruinach ( bo są i nowe) i na kopcach koło Krakowa.
Tak że tego ...

pzd.
Mane Tekel Fares
-
Jak podłączysz się do sąsiada to będzie działać i będziesz mieć prund 
A ludzie są debilami, wierzą we wszystko co zobaczą w swoim małym smartfonie. Czy to 700 płci, kaczora rządzącego Polską, czy perpetum mobile.

A ludzie są debilami, wierzą we wszystko co zobaczą w swoim małym smartfonie. Czy to 700 płci, kaczora rządzącego Polską, czy perpetum mobile.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Skoro widać na wideo, że działa to działa
O co Ci chodzi?
Kiedyś, dawno temu, nie było internetu ale były gazety. Między innym takie cacko co się zwało "Skandale". Mój dziadek uwielbiał to czytać i we wszystko wierzył. Kiedyś się wkurw... na mnie bo mu powiedziałem, że artykuł o operacji kosmity (ze zdjęciami oczywiście) to ściema jest. Wykrzyczał do mnie jakoś tak: "No jakie oszustwo? Zobacz, są zdjęcia. No i napisali, że to kosmita. No to jeśli by to nie była prawda to by tego nie napisali bo dlaczego mieli by oszukiwać!!!???"
To nie jest tak, że to galopujące zdebilenie a stabilny brak mądrzenia. Ludzie byli, są i będą głupi. Tylko niewielka część wyłamuje się z tej zasady.

Kiedyś, dawno temu, nie było internetu ale były gazety. Między innym takie cacko co się zwało "Skandale". Mój dziadek uwielbiał to czytać i we wszystko wierzył. Kiedyś się wkurw... na mnie bo mu powiedziałem, że artykuł o operacji kosmity (ze zdjęciami oczywiście) to ściema jest. Wykrzyczał do mnie jakoś tak: "No jakie oszustwo? Zobacz, są zdjęcia. No i napisali, że to kosmita. No to jeśli by to nie była prawda to by tego nie napisali bo dlaczego mieli by oszukiwać!!!???"
To nie jest tak, że to galopujące zdebilenie a stabilny brak mądrzenia. Ludzie byli, są i będą głupi. Tylko niewielka część wyłamuje się z tej zasady.
czilałt...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Zdebilenie nie galopuje, po prostu kilka lat temu takie filmy były mniej popularne na YT, lub ich nie było, bo internet był wolniejszy, jakość filmów gorsza, i YT też chyba te 5-10 lat temu nie płacił za filmy ich autorom (za wyświetlenia).
Poziom edukacji w wielu krajach na świecie jest zatrważająco niski... Kiedyś widziałem statystyki, że naprawdę spory % Brytyjczyków myśli iż mleko "rośnie" w sklepach.. Amerykanie (niektórzy) myślą, że elektrownie wiatrowe, to tak naprawdę wielkie wiatraki, dzięki którym jest wiatr kontrolowany.. u nas... ludzie powiedzą Ci że jesteś debilem, jeśli powiesz, że 2+2*2=6, a nie 8...
Poziom edukacji w wielu krajach na świecie jest zatrważająco niski... Kiedyś widziałem statystyki, że naprawdę spory % Brytyjczyków myśli iż mleko "rośnie" w sklepach.. Amerykanie (niektórzy) myślą, że elektrownie wiatrowe, to tak naprawdę wielkie wiatraki, dzięki którym jest wiatr kontrolowany.. u nas... ludzie powiedzą Ci że jesteś debilem, jeśli powiesz, że 2+2*2=6, a nie 8...
-
@upanie
Tylko kiedyś to ludzie siedzieli w swojej szopie i czytali te gazety albo słuchali telewizora.
Dzisiaj chcą robić politykę...
Problemem są np smartfony z dostępem do internetu. Oglądam, sobie dla rozrywki łowców pedofilów. Co za kretyni tam są, którzy dorwali się do telefonu z internetem, FB czy innego portalu i myślą w ich mniemaniu że podymają 12-sto latkę.
Polecam jak ktoś lubi pokaz głupoty: https://www.youtube.com/c/SztywnanogaZZasadami/videos
Swoją drogą Ci amatorscy łowcy pedofili to też niezłe towarzystwo. Niewinnych ludzi zatrzymują, podobno pedofili i przestępców mają w swoich szeregach. To też taki przykład że niektórzy ludzie dorwali się do internetu i uważają się za niewiadomo kogo.
Inny przykład to youtube, rak naszych czasów. Tak jak kiedyś bezmózgi patrzyły się w telewizory. Teraz ich dzieci patrzą się w youtube. Z tą różnicą że łatwo nadawać, więc gwiazdek które powinny siedzieć w swoich szopach zamiast pokazywać się ludziom nie brakuje.
Głupota wylewa się ponieważ zyskała narzędzie do rozprzestrzeniania.
Tylko kiedyś to ludzie siedzieli w swojej szopie i czytali te gazety albo słuchali telewizora.
Dzisiaj chcą robić politykę...
Problemem są np smartfony z dostępem do internetu. Oglądam, sobie dla rozrywki łowców pedofilów. Co za kretyni tam są, którzy dorwali się do telefonu z internetem, FB czy innego portalu i myślą w ich mniemaniu że podymają 12-sto latkę.
Polecam jak ktoś lubi pokaz głupoty: https://www.youtube.com/c/SztywnanogaZZasadami/videos
Swoją drogą Ci amatorscy łowcy pedofili to też niezłe towarzystwo. Niewinnych ludzi zatrzymują, podobno pedofili i przestępców mają w swoich szeregach. To też taki przykład że niektórzy ludzie dorwali się do internetu i uważają się za niewiadomo kogo.
Inny przykład to youtube, rak naszych czasów. Tak jak kiedyś bezmózgi patrzyły się w telewizory. Teraz ich dzieci patrzą się w youtube. Z tą różnicą że łatwo nadawać, więc gwiazdek które powinny siedzieć w swoich szopach zamiast pokazywać się ludziom nie brakuje.
Głupota wylewa się ponieważ zyskała narzędzie do rozprzestrzeniania.
-
- Posty w temacie: 1
A kto powiedział, że nie..?tuxcnc pisze:Absolwent szkoły podstawowej powinien wiedzieć, że zbudowanie z samochodowego alternatora i silnika 0,75 kW perpetum mobile o mocy 10 kW jest tak samo prawdopodobne, jak latanie na miotle...

pozdrawiam,
Roman
Roman