mam nadzieję że to odpowiedni dział - to mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich

Chciałbym sobie sprowadzić z Niemiec starą frezarkę CNC typu Maho(lata 80-90te) którą po jakimś czasie użytkowania chciałbym przerobić na trochę bardziej inteligentną z możliwością frezowania 3D i generalnie aby można ją jakoś sensownie używać w połączeniu z Fusion 360.
Zastanawiam się, na które modele zwrócić uwagę tak żeby ewentualne zamontowanie nowych silników i sterowania było jak najmniej problematyczne(wyobrażam sobie że tanie i łatwe to i tak nie będzie). Podoba mi się na przykład Maho 500 W- mam na oku ze sterowaniem Heidehein, rocznik 88 sprawna. Rozważyłbym jakiegokolwiek innego "niemca" jeśli wyżej wspomniany retrofit byłby łatwiejszy. Najlepiej coś ważącego 1-2 Tony.
Za jakiekolwiek porady byłbym wdzięczny. Jak narazie mam malutkie(zerowe) doświadczenie jeśli chodzi o frezarki do metalu. Posiadam jakiś tam router na krokowcach i tokarkę TUM 25 i bardzo chciałbym uzupełnić sobie warsztat o większą frezarką do stali.
pozdrowienia