Chciałbym przedstawić, zaprezentować moją maszynę którą wykonuje już prawie rok czasu ze względu na koszty ale i przede wszystkim czas którego to nie posiadam za dużo z uwagi na to że jestem studentem mechaniki i budowy maszyn. Otóż moja maszyna jeszcze nie jest skończona, ukończenie prac jest planowane na koniec tego roku ale całkiem możliwe jest że wtargnie się pewien poślizg z tytułu wcześniej wspomnianego czasu.
Chciałbym aby użytkownicy tego oto forum mogli obejrzeć moją konstrukcje oraz wyrazić na jej temat zdanie, wszelkie porady informacje oraz pytania będę się starał zakodować jak i odpowiedzieć na nie. Obawiam się słonych słów krytyki, więc dlatego dopiero teraz zdecydowałem się założyć ten oto temat.
Teraz może troszkę na temat maszyny:
*jak jest wspomniane w temacie jest to konstrukcja aluminiowa z profili ITEM
*napędem końcowym będzie Kress 1050, w chwili obecnej aż świerzbią rączki aby cokolwiek porobić dlatego używam Dremelka 300 który nie dysponuje zbyt wielką mocą
*silniki krokowe jakie bym chciał zastosować to coś w granicach 3Nm, mam nadzieje że będą one wystarczające do prac w tworzywach sztucznych typu pleksa, poliuretan i jego pochodne ale i również w aluminium oraz metale miękkie
*z elektroniki nie jestem zbyt dobry więc na pewno będę prosił Państwa o pewne informacje oraz porady dotyczące podłączania jak i konfiguracji
*jeśli będę miał możliwość to będę chciał moją prace przedstawić do obrony inżyniera która mnie na pewno nie ominie
*w maszynie jest jeszcze wiele nie dociągnięć z tytułu braku dostępu do maszyn które mogłyby mi wspomóc wytworzenie danych elementów więc proszę o delikatną krytyke

poniżej przedstawiam kilkanaście zdjęć z wykonywania prac mniej więcej krok po kroku
liczę na was

dodałem zdjęcia tak jak prosił kolega qqaz
mam nadzieje że teraz są bardziej przejrzyste