Frezarka Kolumnowa CNC HomeMade
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
No to pierwsze koty za płoty jak to mówią czekam na dalsze próby.Ja na zetce założyłem siłownik gazowy tak że w przyszłości silnik krokowy będzie jakieś3,1 n ale jak masz więcej mocy to nie zaszkodzi.A na osi X,Y silniki dają rade czy coś będziesz przerabiał.A możesz mi podać wymiary stolika i grubość.Owocnej pracy w budowie pozdrawiam.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 43
Witam,
Tak to teraz wygląda:

Na reszcie udało się złożyć napęd osi Z. Myślę że teraz jest okej
Również ruszyliśmy resztę. Prędkości nie zaskakują bo sterownik nie daje rady i trzeba będzie zainwestować potem w lepszy aby wykorzystać te silniki. Ogólnie jest dobrze teraz trzeba wszystko poustawiać i frezujemy
No to by było na razie na tyle myślę że następny up. z jakimś filmikiem frezowania.
Proszę o opinie i pozdrawiam.
EDIT:
Zapomniałem się kolegów doradzić. Czy macie jakieś pomysły jak odprowadzić chłodziwo z stołu do wanny. Bo nie mam miejsca na jakieś duże osłony. Po prosu chcę żeby chłodziwo nie wylewało się poza wannę na posadzkę.
Tak to teraz wygląda:

Na reszcie udało się złożyć napęd osi Z. Myślę że teraz jest okej

Również ruszyliśmy resztę. Prędkości nie zaskakują bo sterownik nie daje rady i trzeba będzie zainwestować potem w lepszy aby wykorzystać te silniki. Ogólnie jest dobrze teraz trzeba wszystko poustawiać i frezujemy

No to by było na razie na tyle myślę że następny up. z jakimś filmikiem frezowania.
Proszę o opinie i pozdrawiam.
EDIT:
Zapomniałem się kolegów doradzić. Czy macie jakieś pomysły jak odprowadzić chłodziwo z stołu do wanny. Bo nie mam miejsca na jakieś duże osłony. Po prosu chcę żeby chłodziwo nie wylewało się poza wannę na posadzkę.