Frezarka CNC z chin
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Frezarka CNC z chin
Witam
Natrafiłem ostatnio na coś takiego:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 62995.html
Ciekaw jestem czy jest wart swojej ceny? Z wysyłką wychodzi około 9K.
Co ciekawe ma śruby kulowe, wóżki Hiwin i jest opcja zamontowania chińczyka mokrego 1.5K.
Nie wiem jak z jakością frezarek ale np jeśli chodzi o elektronikę to polskie możliwości przemysłowe są 100 lat za murzynami w porównaniu z chinami w tej kwestii. Jak jest w kwestii
z frezarkami? Interesuje mnie coś o podobnych parametrach do zakupu lub DIY z zestawem cześci.
Ciekaw jestem czy jest wart swojej ceny? Z wysyłką wychodzi około 9K.
Co ciekawe ma śruby kulowe, wóżki Hiwin i jest opcja zamontowania chińczyka mokrego 1.5K.
Nie wiem jak z jakością frezarek ale np jeśli chodzi o elektronikę to polskie możliwości przemysłowe są 100 lat za murzynami w porównaniu z chinami w tej kwestii. Jak jest w kwestii
z frezarkami? Interesuje mnie coś o podobnych parametrach do zakupu lub DIY z zestawem cześci.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Frezarka CNC z chin
Dobrze widze w osi X i Z walki i to chyba wiszace???oracle pisze:Witam
Ciekaw jestem czy jest wart swojej ceny? Z wysyłką wychodzi około 9K...
9K to juz jest pare zlotych - warto sie zastanowic czy nie lepiej dac jeszcze ciut
wiecej i kupic maszynke w kraju.
Za to cos na zdjeciu dalbym max 2800 ale PLN

q
-
- Posty w temacie: 2
-
PHILICAM to dosyć znana i uznawana firma w uk (oczywiście jeśli mowa o budżetowych konstrukcjach).
Pierwsza chinka która mi się podoba, myślę że za 9tyś dobry wybór. Poprosiłbym sprzedawcę jeszcze o więcej zdjęć szczegółów, typu wałki, mocowania itd. Raczej problemu nie będzie.
oprawcafotografii ile do 9tyś trzeba dołożyć żeby kupić coś sensownego w kraju?
Z tego co pamiętam ostatnim czasem jakieś większe zakupy robiłeś, pewnie masz obeznanie w terenie.
Jak ja szukałem plotera o podobnych rozmiarach poniżej 20tyś nic nie znalazłem (sensownego)
Pierwsza chinka która mi się podoba, myślę że za 9tyś dobry wybór. Poprosiłbym sprzedawcę jeszcze o więcej zdjęć szczegółów, typu wałki, mocowania itd. Raczej problemu nie będzie.
oprawcafotografii ile do 9tyś trzeba dołożyć żeby kupić coś sensownego w kraju?
Z tego co pamiętam ostatnim czasem jakieś większe zakupy robiłeś, pewnie masz obeznanie w terenie.

Jak ja szukałem plotera o podobnych rozmiarach poniżej 20tyś nic nie znalazłem (sensownego)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)