Może będziecie się śmiać, ale od pewnego czasu szukałem we FreeCAD modułu CAM, który podobno miał tam być, ale nie znajdowałem, bo do głowy mi nie przyszło, że CAM nazywa się "Path"...
Cóż, w przeciwieństwie do tego co myślą co niektórzy na tym forum, nie jestem fanatykiem kochającym wszystko co za darmo i nienawidzącym wszystkiego za co trzeba zapłacić.
Wręcz przeciwnie, uważam że lepiej zapłacić za coś co działa, niż być wdzięcznym jakiemuś debilowi, że robi za darmo coś całkowicie bezużytecznego...
Zresztą sami zobaczcie:

Jak w ogóle można zrobić tak debilne tłumaczenie?
Lepiej by było żeby autor zajął się czymś innym, bo to tylko przykład i co chwilę trzeba się zastanawiać "co poeta miał na myśli"...
No po prostu w tym programie nic nie jest tak jak być powinno...
Ale nie po to założyłem ten temat żeby sobie ponarzekać.
Jeżeli już jest ten CAM, to warto by było umieć go użyć...
Jak na razie próby nauczenia się czegokolwiek wychodzą mi kiepsko, a właściwie wcale.
Przykładowo wczytałem stl i okazało się że CAM go nie widzi...
Znalazłem film na Youtube, w którym użytecznej treści jest kilka sekund, a przebrnąć trzeba przez pięć minut jąkania się i machania myszą po ekranie....
No w takim stylu to mi życia zabraknie...
A przecież wystarczyłoby jedno zdanie, że w "Part" trzeba wybrać <Część>/<Utwórz kształt z siatki...>...
Ściągnąłem też sobie przykład https://d2t1xqejof9utc.cloudfront.net/c ... iginal.zip
Mogę sobie popatrzeć, bo nawet zmienić wartości nie potrafię...
Na przykład tutaj:

Chciałbym zamiast 10 mm wpisać 5 mm, ale dowiedziałem się tylko że coś tu jest popieprzone:

Zapewne tę edycję da się zrobić jakimś magicznym zaklęciem gdzieś indziej, ale niech nikt mi nie mówi że ten program jest prosty i intuicyjny...
PYTANIE
Czy ktoś tego gówna używa i umie w prosty sposób doradzić jak się do tego zabrać?
.