Farba do betonu na podłogę w hali
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Farba do betonu na podłogę w hali
Witam
W swojej hali mam swieżą posadzkę betonową. niestety problem jest z nią taki, że strasznie się z niej kurzy a i niestety niełatwo się ją zmywa... nie chcąc popadać w jakieś duże koszty chciałbym to zamalować jakąś specjalną farbą... czy ktoś z Was miał już podobne doświadczenia i może polecić mi jakiś dobry produkt?
na allegro można znaleźć np coś takiego: http://allegro.pl/farba-na-beton-4-5-l- ... 28001.html
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję
Pozdrowienia
W swojej hali mam swieżą posadzkę betonową. niestety problem jest z nią taki, że strasznie się z niej kurzy a i niestety niełatwo się ją zmywa... nie chcąc popadać w jakieś duże koszty chciałbym to zamalować jakąś specjalną farbą... czy ktoś z Was miał już podobne doświadczenia i może polecić mi jakiś dobry produkt?
na allegro można znaleźć np coś takiego: http://allegro.pl/farba-na-beton-4-5-l- ... 28001.html
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję
Pozdrowienia
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam, pisałem już w jakimś poście o mojej posadzce. Moim zdaniem możesz sobie darować zwykłe farby do betonu. Takie farby z tego co się dowiedziałem (długo szukałem środków na posadzkę) szybko się wycierają i trzeba malować od nowa. Żeby ta posadzka była solidnie zrobiona musi być pomalowana farbą epoksydową z utwardzaczem a wcześniej specjalny grunt z utwardzaczem. Ja akurat użyłem środków firmy Olivia i Teknos (bo takich środków użyli znajomi w swojej hali i od 2 lat się sprawdza) ale jak zadzwonisz do jakiejś hurtowni to pewnie Ci coś polecą. Koszt ok. 10zł/m2. Taniej nie znalazłem.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Jest jeszcze Betondur dwuskładnikowy. Coś jak posadzki przemysłowe. Posadzki w halach są wylewką maszynową zaprawy cementowej z jakimś plastyfikatorem. Później jedzie po tym zacieraczka mechaniczna. Jak już to wyschnie, to jest właśnie malowane jakąś żywicą dwuskładnikową. Taka posadzka jest gładziutka, łatwiej ją utrzymać w czystości. Ale do działalności amatorskiej wystarczą 3 warstwy(zgodnie z zaleceniami) farby akrylowej na beton. A jak się zetrze to zamalować można. Dzisiaj obszary obróbki mechanicznej, numerycznej są bardzo czyste. Dawniej tu n.p. na WSK to na obszarach tokarek czy frezarek to był asfalt, Z zaschniętych olejów i smarów.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Farba do betonu na podłogę w hali
Trzeba pamiętać, że nie wystarczy pomalować - betonową posadzkę trzeba też odpowiednio zaimpregnować. Nie wiecie jak? Tutaj http://zarembaposadzki.pl/posadzki/posadzki-betonowe/ można zagłębić się w szczegóły.