elektropolerowanie-adresy firm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
elektropolerowanie-adresy firm
Witam wszystkich okazało sie że najlepsze efekty uzyskuje sie z elektropolerowania i szukałem firm które zajmują sie elektropolerowaniem aluminium niestety nie znalazłem żadnej która by podjeła sie polerowania aluminium zajmują sie tylko stalą.Wiec gdyby ktoś miał SPRAWDZONY adres takiego zakładu będe wdzięczny...
De profundis clamo ad Te, Domine
Tagi:
-
Chyba nie doceniasz mnie...
tak sie skłąda że wcześniej dzwowniłem do większej części tych firm z tego spisu...ale elektropolerowanie to tylko jest na papapierze!ALbo zajmują sie tylko polerowaniem stali albo wogóle!Wiec zamiast mi dawać linki gdzie już dzwoniłem daj sprawdzony adres(oczywiście jak masz
) !
tak sie skłąda że wcześniej dzwowniłem do większej części tych firm z tego spisu...ale elektropolerowanie to tylko jest na papapierze!ALbo zajmują sie tylko polerowaniem stali albo wogóle!Wiec zamiast mi dawać linki gdzie już dzwoniłem daj sprawdzony adres(oczywiście jak masz

De profundis clamo ad Te, Domine
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Chyba wiem, o co ci chodzi.
Jeśli masz na myśli np. ranty felgi, to stosuje się obróbkę płytką diamentową, a następnie lakier bezbarwny (tzw. klar).
Nie stosuje się elektropolerowania w stosunku do aluminium z prostego powodu - powierzchnia aluminium we wszystkich roztworach bardzo łatwo wchodzi w reakcje. Elektropolerowanie dotyczy tylko stali.
Polecam osełka i nafta (kosmetyczna, bo nie śmierdzi) i baw się. No i na koniec pasta polerska na filcu.
Jeśli masz na myśli np. ranty felgi, to stosuje się obróbkę płytką diamentową, a następnie lakier bezbarwny (tzw. klar).
Nie stosuje się elektropolerowania w stosunku do aluminium z prostego powodu - powierzchnia aluminium we wszystkich roztworach bardzo łatwo wchodzi w reakcje. Elektropolerowanie dotyczy tylko stali.
Polecam osełka i nafta (kosmetyczna, bo nie śmierdzi) i baw się. No i na koniec pasta polerska na filcu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
no tak ....... nie wiedziałem że dzwoniłeś - tym bardziej przykre że piszą o czymś czego nie oferują .....
cóż mogę ci doradzić - wiem napewno że Król w wawie robi elektropolerke
robi między innymi listwy progowe do płytek i potem to wszystko barwi na różne kolory
poza tym to nie wiem kto na 100 % robi taką usługę
ja ci nie wypoleruję bo poleruję tylko nierdzewkę .......
cóż mogę ci doradzić - wiem napewno że Król w wawie robi elektropolerke
robi między innymi listwy progowe do płytek i potem to wszystko barwi na różne kolory
poza tym to nie wiem kto na 100 % robi taką usługę
ja ci nie wypoleruję bo poleruję tylko nierdzewkę .......

błąd ! aluminium też się tak polerujeNie stosuje się elektropolerowania w stosunku do aluminium z prostego powodu - powierzchnia aluminium we wszystkich roztworach bardzo łatwo wchodzi w reakcje. Elektropolerowanie dotyczy tylko stali.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Aluminium da się wypolerować elektrolitycznie, choć efekt zależy od składu chemicznego (głównie zawartości Si).
Problem w tym, ze się tego nie robi, bo po pewnym czasie mogą wyjść plamy. Kilka firm się w to bawiło i teraz owszem - wypolerują, ale od razu z allodynowaniem cieniutka warstewka tlenku, żeby lepiej trzymał lakier. Nikt na elektropolerowanie nie chce dać gwarancji, bo technologia jest dość nieprzewidywalna - zależy właśnie od jednolitości struktury stopu.
Warto zajrzeć na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic115965.html - choć ja raczej bym szedł w wytworzenie powłoki tlenkowej i lakierowanie - jest trwalsze, a obecnie można nawet kupić (fakt - drogie) lakiery, ze detal wygląda jak po chromowaniu.
Problem w tym, ze się tego nie robi, bo po pewnym czasie mogą wyjść plamy. Kilka firm się w to bawiło i teraz owszem - wypolerują, ale od razu z allodynowaniem cieniutka warstewka tlenku, żeby lepiej trzymał lakier. Nikt na elektropolerowanie nie chce dać gwarancji, bo technologia jest dość nieprzewidywalna - zależy właśnie od jednolitości struktury stopu.
Warto zajrzeć na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic115965.html - choć ja raczej bym szedł w wytworzenie powłoki tlenkowej i lakierowanie - jest trwalsze, a obecnie można nawet kupić (fakt - drogie) lakiery, ze detal wygląda jak po chromowaniu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
witam, a próbował kolega moze szkiełkowania ? obróbki mikrokulkami szklanymi ? jesli chodzi o obróbke aluminum bardzo dobrze sie sprawdza -efektem jest powierzchnia satynowa.duzo elementów z baranzy motoryzacyjnej wykańcza sie w ten sposob.
jesli chodzi o jakies namiary-szczegóły prosze na mejla pisac.
jesli chodzi o jakies namiary-szczegóły prosze na mejla pisac.
-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Witam!
Chciałbym powiedzieć, że nasza firma nie ma problemu z elektropolerowaniem aluminium . Jesteśmy również w stanie elektropolerować blachy nierdzewne. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Oferujemy wysoką jakość usług.
elektropolerowanie aluminium
Chciałbym powiedzieć, że nasza firma nie ma problemu z elektropolerowaniem aluminium . Jesteśmy również w stanie elektropolerować blachy nierdzewne. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Oferujemy wysoką jakość usług.
elektropolerowanie aluminium