Witam, orientuje się ktoś jakie są przedziały cenowe za roboczogodzinę na drutowkach?
Precyzja ok 0.01Mm
Elektrodrążarki drutowe - koszt roboczogodziny
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Elektrodrążarki drutowe - koszt roboczogodziny
Na molibdenowych 80 - 100 zł, na traconym drucie pewnie drugie tyle.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Domyślam się, że to pomyłka. Inaczej byłaby to dokładność 10km. (0,01 mega metra)Tvister07 pisze:Precyzja ok 0.01Mm

https://pl.wikipedia.org/wiki/Przedrostek_SI
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Zaczyna się od 100 i kończy na 200 przynajmniej u nas ale jak klient pod ścianą i da to poznać to zwykle jeszcze ze 20% więcej mu doliczą
Na FB na grupach EDM czytałem, że stawka w okolicach 300 to też nic dziwnego.
Ostatnio oglądałem TITANS of CNC, firma w USA w Texasie. Godzina pracy tam to 120 dolarów (wiem, że tam też są podatki i inne potrącenia od tej stawki na materiały eksploatacyjne ale tak samo i u nas z tych 100 czy 200 złotych w kieszeni zostaje mniej), a jaka nowa firma by u nas nie wyskoczyła to zaraz ma "konkurencyjne stawki" i żeby zarobić musi czekać aż złom zdrożeje, żeby wióry sprzedać.

Ostatnio oglądałem TITANS of CNC, firma w USA w Texasie. Godzina pracy tam to 120 dolarów (wiem, że tam też są podatki i inne potrącenia od tej stawki na materiały eksploatacyjne ale tak samo i u nas z tych 100 czy 200 złotych w kieszeni zostaje mniej), a jaka nowa firma by u nas nie wyskoczyła to zaraz ma "konkurencyjne stawki" i żeby zarobić musi czekać aż złom zdrożeje, żeby wióry sprzedać.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Pytałeś o roboczogodzinę więc materiał to odrębna kwestia. Zresztą nikt Ci tego nie powie ot tak, bo materiały są różne i ich koszty też.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!