Witam,
Rozglądam się za elektrodrażarką drutową, niestety moja zasobność portfela ogranicza mi wybór do maszyn używanych lub nowych chińskich.
Co do tych drugich ciałem spytać forumowiczów czy ktoś kupił taką drążarke, i czy jest z niej zadowolony.
Oczywiście zdaje sobie sprawe, że te maszyny nie są wolne od wad ale chciałbym widzieć potencjalnie z czym będe walczył, i czy maszyny te ogólnie nie sprawiaja problemów.
Wykorzystanie to głównie usługi, własny użytek w narzędziowni, pojedyncze detale nie produkcja.
Jak łatwo się zorientować 2 firmy w polsce oferują takie urządzenia.
Pytanie też jest następujące: czy ktoś wie czym i czy wogóle te maszyny się różnią.
Nazw nie będe zdradzał ale myśle że soby zorientowane szybko się domyślą.
Pozdrawiam
elektrodrążarka drutowa chińska - opinie
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Powiem od razu ZAP BP bym sobie odpuścił chyba że zaczynasz dopiero nie zależy ci na niczym a szczególnie dokładności i szybkości (natryskowe)i będziesz miał dużo czasu na ostateczne dopracowanie detali pilnikiem, piaskowaniem itp.obróbką , co prawda nie znam ich aktualnych maszyn , mamy w firmie 2 drutowe proste i jedną wgłębną mające koło 8 lat ale z tego co widzę to powiem tak - świat poszedł do przodu oni stoją w miejscu, mimo, że dzięki ich szkoleniom i pracy na ich maszynach dowiedziałem się wiele rzeczy o obróbce elektroiskrowej.
Serwis szczególnie z Końskich też nie grzeszy skutecznością a przede wszystkim szybkością. Być może jeśli maszyna jest na gwarancji załatwiają sprawę szybciej ale potem już nie jest tak różowo. Jak coś na PW mogę Ci podać więcej szczegółów i podzielić się doświadczeniami.
Serwis szczególnie z Końskich też nie grzeszy skutecznością a przede wszystkim szybkością. Być może jeśli maszyna jest na gwarancji załatwiają sprawę szybciej ale potem już nie jest tak różowo. Jak coś na PW mogę Ci podać więcej szczegółów i podzielić się doświadczeniami.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 09:43 przez drtymf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Moj post:
https://www.cnc.info.pl/topics80/zakup- ... t32488.htm
Prosze o info na PW o drugiej firmie, ktora nie byla podana.
https://www.cnc.info.pl/topics80/zakup- ... t32488.htm
Prosze o info na PW o drugiej firmie, ktora nie byla podana.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe