EdgeCAM wersja studencka => full
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
panowie, troche inwencji tworczej z tym piratowaniem. Jak nie da sie znalezc nic do 8.5, to lepiej zassac nowszego z "tuningiem". Co do sprzetu do EdgeCam'a to nie ma sensu ladowac mocnej grafy. To nie jest program graficzny do edycji bryl, tylko CAM. Wazna jest duza ilosc RAM-u i procek, czym mocniejszy, tym lepiej. Zalezy tez, co chcesz robic. Jesli maja to byc proste programy np. na 3 narzedzia robione z rysunku plaskiego to sprzet nie musi byc jakos strasznie wypasiony. Sprawa nieco sie komplikuje, jak zaczynamy pracowac z brylami (jakies skomplikowane obrobki ksztaltowe np. formy, elektrody do EDM itp.). Tam generowanie sciezki potrafi juz potrwac.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Ktorys z moich poprzednikow pisal iz nie mozna wgrac pliku z wersji studenckiej do wersji full i teoretycznie ma racje;) Producent zostawil sobie jednak tylna furtke i mozna obejsc to zabezpieczenie czyli pisac w domu program a ktos kto ma orginaly klucz w firmie moze wam generowac kody z programow napisanych w domu na studenckiej wersji;)
Co do crack'a to sie jeszcze nie spotkalem. Ja mam w pracy takie urzadzonko ktore wyglada jak pendrive i musze to miec wlozone do usb aby EdgeCam mogl generowac program w postaci kodu.
Co do crack'a to sie jeszcze nie spotkalem. Ja mam w pracy takie urzadzonko ktore wyglada jak pendrive i musze to miec wlozone do usb aby EdgeCam mogl generowac program w postaci kodu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Możesz napisać użytkownikom dlaczego nie pobierać oprócz tego że jest to nielegalne??helpek pisze:w zasadzie wpisałem w google : " rapidshare.com 4834774 -megadownload " i co zobaczyłem ? pewnie to jest nielegalne więc uprzedzam lojalnie nie pobierać.
A może pod tymi linkami kryją się wirusy ??
Jak już piszesz to uzasadnij tak na chłopski rozum bo nie każdy będzie wiedział dlaczego

Ja sie domyślam dlaczego

-
-
Ja z edgecamem mam doczynienia od wersji 10,5 aktualnie czekam na wersję studencką 2009.
O tym programie pisałem rok temu pracę inżynierską i nie zgodzę się że pliki z wersji studenckiej da się otworzyć w komercyjnej i na odwrót, to nie tylko inne rozszerzenia plików.
A jeśli się mylę to proszę mi to udowodnić.
Co do wersji full to wystarczy skopiować w pracy lub na uczelni jeden plik i w tej samej lokalizacji umieścić (zastąpić) u siebie w wersji studenckiej, po restarcie kompa w dolnym prawym rogu znajduje się ikona serwera licencji, klikamy prawym na nią i odznaczamy wszystkie ptaszki.
Aby otworzyć pliki utworzone w wersji studenckiej trzeba postawić ptaszka przy STUDENT EDITION.
tu nie mogę podać pliku ani tej lokalizacji gdyż jest to nie legalne pytania na PW.
odpowiadam tylko e mailem więc podawać adres
aktualnie mam EdgeCAM 2009 R1
A po program proszę tu http://www.nicom.pl/student.php wersja studencka
ponieważ na forum nie loguję się zbyt często to proszę pisać na [email protected]
w temacie pisać "cnc.info edgecam prośba"
O tym programie pisałem rok temu pracę inżynierską i nie zgodzę się że pliki z wersji studenckiej da się otworzyć w komercyjnej i na odwrót, to nie tylko inne rozszerzenia plików.
A jeśli się mylę to proszę mi to udowodnić.
Co do wersji full to wystarczy skopiować w pracy lub na uczelni jeden plik i w tej samej lokalizacji umieścić (zastąpić) u siebie w wersji studenckiej, po restarcie kompa w dolnym prawym rogu znajduje się ikona serwera licencji, klikamy prawym na nią i odznaczamy wszystkie ptaszki.
Aby otworzyć pliki utworzone w wersji studenckiej trzeba postawić ptaszka przy STUDENT EDITION.
tu nie mogę podać pliku ani tej lokalizacji gdyż jest to nie legalne pytania na PW.
odpowiadam tylko e mailem więc podawać adres
aktualnie mam EdgeCAM 2009 R1
A po program proszę tu http://www.nicom.pl/student.php wersja studencka
ponieważ na forum nie loguję się zbyt często to proszę pisać na [email protected]
w temacie pisać "cnc.info edgecam prośba"
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 22:46 przez grqba, łącznie zmieniany 3 razy.