EdgeCAM przycina się
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
EdgeCAM przycina się
Witam,
mam taki mały problem, zmieniłem kompa na nowego i po instalacji EdgeCAMa program strasznie się tnie, szczególnie przy zoom-owaniu, nie mogę także wskazać prowadnic 3d. Spotkał się ktoś z takim problemem? wydaje mi się, że to kwestia ustawień ... ale nie mam pojęcia jakich ...
mam taki mały problem, zmieniłem kompa na nowego i po instalacji EdgeCAMa program strasznie się tnie, szczególnie przy zoom-owaniu, nie mogę także wskazać prowadnic 3d. Spotkał się ktoś z takim problemem? wydaje mi się, że to kwestia ustawień ... ale nie mam pojęcia jakich ...
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
coś podejrzewam że zamienił kolega dość wydajny laptop z dedykowana karta graficzną na komp stacjonarny albo na inny laptop z grafiką zintegrowaną w procku.
a fuj
, jak to lapek to lipa jak stacjonarka to dokupić grafikę skoro się chce pracować z takimi rzeczami.
może gajd od intela coś pomoże
http://www.intel.com/p/en_US/support/ca ... erf_mntain
a fuj

może gajd od intela coś pomoże
http://www.intel.com/p/en_US/support/ca ... erf_mntain
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Kontakt:
no moment czegoś ja tu nie kumam.
Fire pro jest układem graficznym, intel HD tez, to co dwa kurka układy graficzne w systemie?
co do wydajności to choćby sama szyna danych w 192 bity w FXe a 128 a Fire pro juz powinna dac do myslenia.
hmm co by tu wymyslec. a sterownik od grafiki jaki? AMDka czy Intela?
Fire pro jest układem graficznym, intel HD tez, to co dwa kurka układy graficzne w systemie?
co do wydajności to choćby sama szyna danych w 192 bity w FXe a 128 a Fire pro juz powinna dac do myslenia.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Pojęcia nie mam tak sobie wymyślił to Dellzacharius pisze:no moment czegoś ja tu nie kumam.
To muszę jeszcze sprawdzić sterowniki wydaje mi się że są aktualne ... ale tylko mi się wydajea.zacharius pisze:co do wydajności to choćby sama szyna danych w 192 bity w FXe a 128 a Fire pro juz powinna dac do myslenia.
-
- Kontakt:
mi nie tyle chodzi o aktualność co o to z którego układu graficznego korzysta domyślnie.
bo na Fire powinno być dobrze, układ owszem ma słabsze parametry niż FX ale jest nowszy i obsługuje nowe standarty. jeśli chodzi na zintegrowanej w procku HD to hmm. spróbować wcisnąć AMD Catalysta na chama ale to już trzeba by się pobawić. nie próbowałem takich manewrów wcześniej więc strzelam.
PS z tego co pisze dell o tym to ze sterownik HDka intelowskiego musi byc zainstalowany PRZED sterownikiem od Firea i dostarcza oba może tu by trzeba kopać
PPS z tego co pisze w manualu jest w biosie opcja "switchable graphics" ktora MA BYC enable dla systemów win 7/8 lub ubuntu i nie dotyczy to innych systemow operacyjnych
bo na Fire powinno być dobrze, układ owszem ma słabsze parametry niż FX ale jest nowszy i obsługuje nowe standarty. jeśli chodzi na zintegrowanej w procku HD to hmm. spróbować wcisnąć AMD Catalysta na chama ale to już trzeba by się pobawić. nie próbowałem takich manewrów wcześniej więc strzelam.
PS z tego co pisze dell o tym to ze sterownik HDka intelowskiego musi byc zainstalowany PRZED sterownikiem od Firea i dostarcza oba może tu by trzeba kopać
PPS z tego co pisze w manualu jest w biosie opcja "switchable graphics" ktora MA BYC enable dla systemów win 7/8 lub ubuntu i nie dotyczy to innych systemow operacyjnych