Dystans do felg zmieniajacy rozstaw .
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Dystans do felg zmieniajacy rozstaw .

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2019, 19:35 przez Bridgee, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Dystans do felg zmieniajacy rozstaw .
Kiedyś wierciłem otwory koledze w dystansach zmieniających rozstaw które były całe z aluminium. Bez wkrętek. Z tego co wiem to jeździł bez problemów.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Absolutnie z każdej będą za ciężkieBridgee pisze:z jakiej stali najlepiej je wykonac zeby spelniala okreslone parametry wytrzymalosciowe

Gęstość aluminium 2.80g/cm3. Z wstawkami stalowymi niech da średnio 3.50g/cm3. Pierścień stalowy będzie miał 7.86g/cm3 to ponad dwa razy więcej

EDIT: albo i nie... nie widać dokładnie wymiaru średnicy zewnętrznej ale na oko nie wydoli z mojego kawałka...
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Dzieki za zainteresowanie i konkretne odpowiedzi, zostaje PA6. Trzeba bedzie sie gimnastykowac z obrobka otworow z dwoch stron prosze o podpowiedz jak najlepiej ustalic do frezowania poglebien wczesniej wierconych otworow pod stalowe tulejki gwintowane . Sa one wciskane i maja kolnierz od strony piasty kilku milimetrowy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A nie prościej wiercic I pogłębiać jedne z jednej, a drugie z drugiej strony? Wzajemne przesunięcie kątowe nie musi być przecież dokładnie ustawione.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!