Drut oporowy do plotera termicznego
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Drut oporowy do plotera termicznego
Witam,
Posiadam ploter termiczny ThermoCut. Do tej pory używałam drutu oporowego 0,25mm dobrej niemieckiej firmy ale trochę kosztuje. Kupiłam firmy Kantal ale codziennie muszę go zmieniać, bo tnie ok. 1 godz. i pęka. Czy doradzi mi ktoś gdzie mogę kupić lepszy niż ten Kantal ale za jakieś rozsądne pieniądze...
Posiadam ploter termiczny ThermoCut. Do tej pory używałam drutu oporowego 0,25mm dobrej niemieckiej firmy ale trochę kosztuje. Kupiłam firmy Kantal ale codziennie muszę go zmieniać, bo tnie ok. 1 godz. i pęka. Czy doradzi mi ktoś gdzie mogę kupić lepszy niż ten Kantal ale za jakieś rozsądne pieniądze...
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Drut oporowy do plotera termicznego
A możesz napisać gdzie i po ile kupujesz ?ev_czarna pisze:Do tej pory używałam drutu oporowego 0,25mm dobrej niemieckiej firmy ale trochę kosztuje.
A Kanthal do plotera termicznego się nie nadaje ... bo się zrywa.
.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Drut dostałam przy zakupie plotera. Kupowałam w Łodzi to chyba ich strona: http://www.coner.com.pl/tuxcnc pisze:A możesz napisać gdzie i po ile kupujesz ?ev_czarna pisze:Do tej pory używałam drutu oporowego 0,25mm dobrej niemieckiej firmy ale trochę kosztuje.
A Kanthal do plotera termicznego się nie nadaje ... bo się zrywa.
.
Ale wczoraj rozmawiałam z nimi i za 80m drutu 250zł brutto, czyli do wytrzymania. Ale drut super 0,25mm i jest twardy (sztywny). Nawet na ploterze pisało czas pracy drutu 600 min, i jak dochodziło do końca pojawiał się komunikat że "podczas wycinania nastąpi zużycie drutu" resetowałam i ciął dalej na tym starym. Czasem zdarzyło się że już go tak wyżyłowałam, że szczelił ale był świetny.
W Krakowie kupiłam ostatnio Kanthal i popracuje ok 1 godz. i pęka, już tyle materiału mi zniszczył, że to nie ma sensu, bo na drucie oszczędzę ale materiał psuje. A jak mam włożonego bloka to nie przeciągnę drutu przez niego, żeby potem kontynuować od tego miejsca co skończył ciąć.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Bierz i nie narzekaj, ani lepszego, ani taniej nie kupisz.ev_czarna pisze:Drut dostałam przy zakupie plotera. Kupowałam w Łodzi to chyba ich strona: http://www.coner.com.pl/
Ale wczoraj rozmawiałam z nimi i za 80m drutu 250zł brutto, czyli do wytrzymania. Ale drut super 0,25mm i jest twardy (sztywny).
Tylko po co Ci osiemdziesiąt metrów ?
Mogę odkupić połowę.
.