drut kształtowy
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
drut kształtowy
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić drut kształtowy, szukam i jakoś mi nie idzie.
Oporowy znalazłem , ale chciałbym kształtowy.
Pozdrawiam.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić drut kształtowy, szukam i jakoś mi nie idzie.
Oporowy znalazłem , ale chciałbym kształtowy.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Kształtowy, to przecież oporowy o odpowiedniej grubości, który odpowiednio sobie ukształtujesz. Poszukaj sprzedawców drutu Kanthalowego i sprawdzaj drut o grubości co najmniej 1 mm.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
witam.
narysuj może jak to ma wyglądać .
robiłem parę " dziwacznych " ustrojstw do wycinania w stryropianie .
dla znajomej plastyczki taki " miecz " do rzeź - w styro .
żeby się nie wyginał to skończyło się na drucie fi 2.5 mm .
napięcie około 4.5V - a o prądzie to lepiej nie mówić .
zależy czy to ma być coś większego czy jakieś małe pudełka .
pozdrawiam .
narysuj może jak to ma wyglądać .
robiłem parę " dziwacznych " ustrojstw do wycinania w stryropianie .
dla znajomej plastyczki taki " miecz " do rzeź - w styro .
żeby się nie wyginał to skończyło się na drucie fi 2.5 mm .
napięcie około 4.5V - a o prądzie to lepiej nie mówić .
zależy czy to ma być coś większego czy jakieś małe pudełka .
pozdrawiam .
Mane Tekel Fares
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
Coś takiego jak w czerwonym okręgu sam kształt drutu, jeszcze nie jestem pewien jaka będzie długość , jak będę wiedział to napisze ale myślę że drut będzie miał (po wyprostowaniu) z 12 cm .
Pytanie da się to tak wygiąć? kąty proste im dokładniejsze tym lepiej. Każda podpowiedz odnoście grubości, napięć się przyda
Pozdrawiam
Pytanie da się to tak wygiąć? kąty proste im dokładniejsze tym lepiej. Każda podpowiedz odnoście grubości, napięć się przyda

Pozdrawiam
- Załączniki
-
- Untitled-2.jpg (34.23 KiB) Przejrzano 4605 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Jeśli chcesz wycinać takie profile to polecam jednak taśmę. Ma większą wytrzymałość na zginanie podczas wycinania, a ponieważ jest jest cieńsza to uda się zrobić dokładniejsze kąty proste. Jeśli tego chcesz wycinać więcej to z doświadczenia wiem, że największą żywotność mają taśmy z wycieraczek samochodowych (nadają się chinki z marketu za 10złociszy za parę).
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Z tego co pamiętam, to nie ma w ofercie taśmy kantal grubej na ok.1mm. Zaproponowałem tą od wycieraczek bo naprawdę sprawdza się super. Po uformowaniu można ciąć setki metrów bieżących bez poprawek. Każdy wycięty element jest taki sam, a o to chodzi w masowej produkcji. Nie twierdzę że taśma kantal jest zła uważam natomiast że powinno się ją stosować do profilów w których długość taśmy jest poniżej 5cm.
Co do zasilania to popieram trafo z licznymi odczepami. Ja stosowałem taki z 8 wyprowadzeniami od 1,2 do 4,6 V. Sprawdzał się doskonale.
Co do zasilania to popieram trafo z licznymi odczepami. Ja stosowałem taki z 8 wyprowadzeniami od 1,2 do 4,6 V. Sprawdzał się doskonale.