Dotacje na rozpoczęcie działalności
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Dotacje na rozpoczęcie działalności
Branża metalowa, może ktoś korzystał i mógłby się podzielić wiedzą, podpowiedzieć skąd uzyskać środki na start, w jaki sposób, na jaką kwotę ...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Dotacje na rozpoczęcie działalności
Listę maszyn dwie kontroferty listę potencjalnych klientów i pomysł na 3 trafione produkty własne też Ci podać?
Google 3 minuty a później dzwonić pytać w urzędach czytać wymagania do wniosków.
Lenistwo na początku nie wróży sukcesu chyba że za 2 lata chcesz sprzedać maszynę i to mierną bo za 18-26k nic ciekawego w tej branży nie znajdziesz
Google 3 minuty a później dzwonić pytać w urzędach czytać wymagania do wniosków.
Lenistwo na początku nie wróży sukcesu chyba że za 2 lata chcesz sprzedać maszynę i to mierną bo za 18-26k nic ciekawego w tej branży nie znajdziesz
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
ale może ktoś przerabiał temat i może powiedzieć że lepiej starać się o dotację np z PUP a nie z UE bo to i to...
może ktoś mieszka w mały mieście i korzystał właśnie z dofinansowania ze środków z UE bo w jego przypadku to i to...
Kumasz?
może ktoś mieszka w mały mieście i korzystał właśnie z dofinansowania ze środków z UE bo w jego przypadku to i to...
Kumasz?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
O dotacjach z budżetu UE 2014-2020 możesz powoli zapomnieć, wszystko już raczej rozdane, tak usłyszałem tydzień temu w swoim LGD, a z budżetu 2021-2027 to bym się nie zdziwił jak złamanego grosza nie dostaniemy. Na tem moment zostaje PUP.
KEEP CALM AND AUTOMATE
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Tu jest hasło jedno: licz na siebie. Aby zabrzmiało mocniej powtórzę: LICZ NA SIEBIE. I nie jest to absolutnie jakaś złośliwość z mojej strony. Wszelkie dotacje traktuj jako dodatkowy plus. Znajomy od maja 2019 zakłada firmę. Ma dostęp do osób piszących wnioski o dofinansowanie. I teraz się ocknął że tam wymagają szkoleń, instruktaży i kolejne pół roku spędzi wcale nie mając pewności, że dostanie dotacje. I wg mnie zmarnował prawie rok. Są osoby co z marszu im się udaje i takich znam. To co ja poradzę to jak wcześniej: licz na siebie a reszta to układy, szczęście czasami dobre papiery itp.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Kontakt:
Już coraz trudniej o dotacje, ale próbować warto.
-
W PUPach też powprowadzali bardziej wyśrubowane kryteria aby otrzymać takie dotacje. Swoją drogą co można zakupić a czego nie z takiej dotacji? Wiem, że na pewno usług abonamentowych nie można?