dostęp do internetu w Niemczech ?
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
dostęp do internetu w Niemczech ?
Witam!
Gdyby ktoś z kolegów mnie oświecił w temacie j.w.
Przedstwię problem w skrócie.
Moja kuzynka pracuje w Niemczech przez 2 miesiące , a następnie przyjeżdża do Polski na ok. 2 miesiące. W czasie gdy jest w Polsce korzysta z internetu poprzez Orange Buisnes Everywhere (podpisana umowa na 2 lata - opłata 60 zł na miesiąc).
Chciałaby również korzystać z internetu w swoim laptopie będąc w Niemczech, ale karta telefoniczna (SIM) która siedzi w modemie działa tylko w Polsce , za granicą korzystanie z niej byłoby bardzo drogie i nieopłacalne.
Ona pracuje u Niemców przy opiece nad osobą starszą i nie ma praktycznie możliwości dowiedzenia się jak można wykupiś dostęp do internetu. Czy też trzeba podpisywać 2-letnią umowę itp. Nie chciałaby internetu stacjonarnego , na kabel , bo wiadomo , dzisiaj pracuje tu jutro tam.
Może jest ktoś wśród grona cnc-maniaków , który podpowie mi w tym temacie.
Pozdrawiam - Darek
Gdyby ktoś z kolegów mnie oświecił w temacie j.w.
Przedstwię problem w skrócie.
Moja kuzynka pracuje w Niemczech przez 2 miesiące , a następnie przyjeżdża do Polski na ok. 2 miesiące. W czasie gdy jest w Polsce korzysta z internetu poprzez Orange Buisnes Everywhere (podpisana umowa na 2 lata - opłata 60 zł na miesiąc).
Chciałaby również korzystać z internetu w swoim laptopie będąc w Niemczech, ale karta telefoniczna (SIM) która siedzi w modemie działa tylko w Polsce , za granicą korzystanie z niej byłoby bardzo drogie i nieopłacalne.
Ona pracuje u Niemców przy opiece nad osobą starszą i nie ma praktycznie możliwości dowiedzenia się jak można wykupiś dostęp do internetu. Czy też trzeba podpisywać 2-letnią umowę itp. Nie chciałaby internetu stacjonarnego , na kabel , bo wiadomo , dzisiaj pracuje tu jutro tam.
Może jest ktoś wśród grona cnc-maniaków , który podpowie mi w tym temacie.
Pozdrawiam - Darek
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Witam
kupić modem na GPRS lub EDGE bez sim locka i zwykłą startówkę w sieci niemieckiej np. na doładowywanie i działać na połączeniu GPRS lub EDGE
kupić modem na GPRS lub EDGE bez sim locka i zwykłą startówkę w sieci niemieckiej np. na doładowywanie i działać na połączeniu GPRS lub EDGE
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
prepaid z BLAU w de na miesiąc to 15euro limit to 100MB transferu, szybkości nie znam - ale wystarczająca.
płacisz kiedy chcesz,
zeby kupić trzeba miec dowód osobisty (paszport)
u innych operatorów tez sprzedają internet na prepaid ale podobno w eplusie jest najtaniej, jeszcze jedno e-plus ma dobry zasięg w miastach - gorzej jest na wioskach.
(blau chodzi w eplusie - podobnie jak Heya w erze)
płacisz kiedy chcesz,
zeby kupić trzeba miec dowód osobisty (paszport)
u innych operatorów tez sprzedają internet na prepaid ale podobno w eplusie jest najtaniej, jeszcze jedno e-plus ma dobry zasięg w miastach - gorzej jest na wioskach.
(blau chodzi w eplusie - podobnie jak Heya w erze)
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
jest jeszcze wersja najtańsza. W Niemczech jest bardzo popularny internet stacjonarny z modemem zawierającym WLAN-router (rózne typy "Speedport"). Najprostsza sprawa - poszukać w laptopie dostępnych sieci radiowych, ta najsilniejsza to od gospodarza i poprosić o klucz. Dokąd nie miałem swojego łącza tak właśnie udawało mi się funkcjonować. Teraz każdy, kto mnie odwiedza może bez problemu do WLAN się podłączyć.
Są opcje modemów opłacanych kartami, ale to się opłaca, jeśli wykupujesz internet na jeden - dwa dni. Jest strasznie drogie. BlauWorld działa, ale w ten sposób to sobie można co najwyżej pocztę sprawdzić. Polecam jednak usługi sąsiedzkie.
Są opcje modemów opłacanych kartami, ale to się opłaca, jeśli wykupujesz internet na jeden - dwa dni. Jest strasznie drogie. BlauWorld działa, ale w ten sposób to sobie można co najwyżej pocztę sprawdzić. Polecam jednak usługi sąsiedzkie.
-
i powiedz, że transfer 100mb wystarcza tobie na miesiąc? jak dla mnie to jedynie przy sprawdzaniu poczty, i nie powiesz mi, że nie sprawdzałem bo w anglii poprzez GPRS z sieci 3 korzystałem ponad pół roku. 7gb transferu przy normalnym używaniu i otwieraniu stron, bez ściagania filmów itp wystarczało mi z ledwością na miesiąc.jesteś kolego w poważnym błędzie, proponuje sprawdzić i wtedy krytykować.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Posty w temacie: 3
ostatnio w ALDI sprzedajna kary na internet, prepaid po 12euro (10 na karcie), chodzą w e plusie za15euro na miesiąc 5GB, lub 2euro na dobe (ustawia się taryfę z poziomu pc) modem na USB bez simlooka za 59e (medion, szybki gprs/umts/gsm, z czytnikiem kart micro sd, .....)
(można również, dzwonić, wysyłać SMS, MMS)
(można również, dzwonić, wysyłać SMS, MMS)
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.