domowy generator prądu
czy ktoś już się tym bawił?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
domowy generator prądu
witam, ostatnio dużo przeglądam filmików na You Tube, i co drugi to o domowej roboty generatorach energii, czy ktoś już może próbował zrobić coś podobnego,co by było "warte" zachodu i trochę dawało tej energii?Dużo jest tematów z alternatorami o "dużych "wydajnościach,mam trochę magnesów i może bym coś spłodził 

Gawłoś
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: domowy generator prądu
Witam.
Również zauważyłem że ostatnio wysyp różnego rodzaju wynalazków wolnej energii, próbowałem dla fanu eksperymentować z cewką i magnesami wzorujac sie jednym z filmikow ale na mierniku nic nie pokazywało wiec dałem sobie spokój
tutaj jest dosyc ciekawy projekt lecz nie do konca wierze ze ten agregat jest w stanie wyprodukować prad dla generatora hho i jeszcze zostanie mocy na pradnice aby zasilić coś z zewnatrz.
Jako że mam silnik aka honda gx260 to spróbuje zasilić go wodorem wraz z lpg
blaszki z kwasiaka już od jakiegos czasu gromadzę do wykonania generatora hho.
powodzenia w eksperymentach.
Pozdro.
Również zauważyłem że ostatnio wysyp różnego rodzaju wynalazków wolnej energii, próbowałem dla fanu eksperymentować z cewką i magnesami wzorujac sie jednym z filmikow ale na mierniku nic nie pokazywało wiec dałem sobie spokój

tutaj jest dosyc ciekawy projekt lecz nie do konca wierze ze ten agregat jest w stanie wyprodukować prad dla generatora hho i jeszcze zostanie mocy na pradnice aby zasilić coś z zewnatrz.
Jako że mam silnik aka honda gx260 to spróbuje zasilić go wodorem wraz z lpg

powodzenia w eksperymentach.
Pozdro.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Tego nawet nie trzeba sprawdzać.
Wystarczyło uważać na fizyce w szkole
Wystarczyło uważać na fizyce w szkole

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
kolego drzasiek90,do szkoły to ja chodziłem 45 lat temu,i fizyki trochę liznołem,bo bardziej mnie interesowało modelarstwo
ale jeszcze pamiętam urządzenia z tamtego okresu, ich sprawność, ja nie szukam czegoś co działa wbrew zasadom fizyki,ale o wiele większej sprawności, no bo w końcu te magnesy neodymowe trochę nam w tym życiu namieszały.....

Gawłoś