dobre narzędzia
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Polecam, z wyższej półki :
Facom, Gedore, Knipex, Proxxon
Średnia półka :
Yato, Honiton, Draper
Tanie i dobre narzędzia to "nasz" NEO tools. Ja osobiście narzędzia firmy Coval odradzam, skończyłem z nimi zabawę na pogotowiu
Pękła nasadka i łapka załatwiona, a w grzechotce po dwóch latach rozleciał się mechanizm. ( a może miałem tylko pecha ? )
Facom, Gedore, Knipex, Proxxon
Średnia półka :
Yato, Honiton, Draper
Tanie i dobre narzędzia to "nasz" NEO tools. Ja osobiście narzędzia firmy Coval odradzam, skończyłem z nimi zabawę na pogotowiu

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
co do "coval" ... nazwa brzmi dumnie ale niektóre narzędzia po prostu źle leżą w dłoni.
nie co prawda się nie rozpadły jeszcze ale trzymanie niektórych w dłoni jest wyjątkowo nie wygodne.
"neo" ... fajne zabawki ale dużą część roboty na duże obciążenia nie daje rady. Pękają , krzywią się ... nie mówię wszystkie ale dosyć spora część.
Natomiast drobiazgi które są nie zapieczone , objechane to pracuje się nimi wygodnie. Odcisków na dłoniach nie robią więc można do lekkich prac polecić.
Ale skoro się wkroiłem w temat to co możecie polecić do mycia maszyn zatłuszczonych i nie zatłuszczonych ale żeby lakier nie matowiał lub spływał
nie co prawda się nie rozpadły jeszcze ale trzymanie niektórych w dłoni jest wyjątkowo nie wygodne.
"neo" ... fajne zabawki ale dużą część roboty na duże obciążenia nie daje rady. Pękają , krzywią się ... nie mówię wszystkie ale dosyć spora część.
Natomiast drobiazgi które są nie zapieczone , objechane to pracuje się nimi wygodnie. Odcisków na dłoniach nie robią więc można do lekkich prac polecić.
Ale skoro się wkroiłem w temat to co możecie polecić do mycia maszyn zatłuszczonych i nie zatłuszczonych ale żeby lakier nie matowiał lub spływał

Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Ja stosuje alkohol izopropylowy/izopropanol tak do powierzchni mocno zatłuszczonych jak i bardzo delikatnej optyki z powłokami/elektroniki. Trochę mocniejszy ale równie dobry jest zmywacz DUPONT 3920S. Ale jego bał bym się stosować na bardzo delikatne powierzchnie.cnccad pisze:co możecie polecić do mycia maszyn zatłuszczonych i nie zatłuszczonych ale żeby lakier nie matowiał lub spływał
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
http://www.voigt.pl/produkt/linia_produ ... _vc_242,16cnccad pisze:Ale skoro się wkroiłem w temat to co możecie polecić do mycia maszyn zatłuszczonych i nie zatłuszczonych ale żeby lakier nie matowiał lub spływał
spróbuj tego środka ,łatwo dostępny i w przystępnej cenie.
Pozdrawiam , Michał. 

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Bahco produkuje dosc dobre narzedzia ale nie jest to chyba swiatowy lider w ich produkcji
Ja posiadam troche narzedzi firmy Snap On (USA) sa dosc drogie jak na Polskie warunki ale posiadaja wieczysta gwarancje na wszystkie narzedzia reczne Uszkodzone nzrzedzia oddajesz do sprzedawcy i dostajesz nowe Troche tansza opcja firmy Snap On jest jej podfirma Blue Point ktora rowniez posiada wieczysta gwarancje
Gedore podukuje tez dobre narzedzia ale powloka chromowa w porownaniu np ze Snap On wyglada tak jak by byla zrobiona w domowych warunkach
Kupujac raz dobre narzedzia mozesz sie nimi cieszyc przez cale zycie no chyba ze dostana nog
dobre narzedzia to bezpieczna praca ( bez wizyt szpitalnych ) a i oszczednosc nerwow podczas zniszczenia narzedzia w najmniej odpowiednim momencie
Ja posiadam troche narzedzi firmy Snap On (USA) sa dosc drogie jak na Polskie warunki ale posiadaja wieczysta gwarancje na wszystkie narzedzia reczne Uszkodzone nzrzedzia oddajesz do sprzedawcy i dostajesz nowe Troche tansza opcja firmy Snap On jest jej podfirma Blue Point ktora rowniez posiada wieczysta gwarancje
Gedore podukuje tez dobre narzedzia ale powloka chromowa w porownaniu np ze Snap On wyglada tak jak by byla zrobiona w domowych warunkach
Kupujac raz dobre narzedzia mozesz sie nimi cieszyc przez cale zycie no chyba ze dostana nog