mam trywialny problem (choć dla mnie on taki nie jest oczywisty)

Chciałbym w bardzo uproszczony sposób dobrać silnik i elementy napędu do prostej windy (bez żadnej przeciwwagi - po prostu pojemnik podnoszony za pomocą łańcucha, koło zębate umieszczone na wale z wyjścia przekładni).
Siła hamująca wynosi (500+100kg) * 10m/s2 = 6000 N
Promień koła zębatego wynosi 10 cm (tak sobie założyłem)
Moment obciążenia wynosi 600 Nm.
Moc obciążenia maksymalna wynosi (600*50)/9550 = 3kW (założyłem sobie, że układ ma pracować w zakresie prędkości 20-50 obrotów na minutę)
Tyle musi mieć mocy przekładnia jeśli dobrze rozumiem. Czyli 3kW mocy i 600 Nm momentu na swoim wyjściu.
Chciałbym dobrać przekładnię ślimakową z firmy Kacperek. Według tabeli doboru na ich stronie (przekładnia MR-120) nijak nie będę mógł osiągnąć takiego zakresu prędkości, a przynajmniej nie widzę takiej możliwości. Mógłbym co prawda wziąść mocniejszy silnik (4kW), ale i tak nie mogę pracować w założonym zakresie prędkości.
Czy to oznacza, że muszę teraz zmienić swoje pierwotne założenia lub szukać jakichś innych przekładni ?
Jeszcze jedno pytanie: na tej samej stronie widnieją symbole P1, Ps przy opisie przekładni. Czy Ps oznacza moc silnika? Co oznacza P1? Bo wg instrukcji R-120 i MR-120 to obie przekładnie, więc dlaczego jedna by była oznacza P1 a druga Ps?
Dziękuję z góry za udzielone odpowiedzi

P.S. Mam jakieś problemy z normalnym wklejeniem linka - część adresu zastępowana jest *. Dlaczego tak się dzieje? Chciałem wkleić linki do stron Kacperka