Witam serdecznie.
Zna ktoś tą dłutownicę Fellowsa: ? Ile skoków na minutę jest w stanie ten model wykonać? Z tego co wiem to dłutownice hydrauliczne są dużo, dużo szybsze, z resztą miałem okazję widzieć na własne oczy jak szybko hydrauliczna dłutowała koło, jednak interesuje mnie porównanie z dokładnie taką lub podobną dłutownicą mechaniczną. Szybkość pokazana na filmie jest zbliżona do najwyższej jaką potrafi osiągnąć ta maszyna, czy jednak jest możliwość ustawienia jej tak, by potrafiła wykonywać ruchy - powiedzmy - 5-10 razy szybciej? Jak to ogólnie jest z dłutownicami mechanicznymi Fellowsa?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, skoczek.
Dłutownica Fellowsa - jak to jest z tą szybkością ruchów?
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Dłutownica Fellowsa - jak to jest z tą szybkością ruchów?
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
Tagi:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam.
W zakładzie gdzie robiono koła zębate widziałem dłutownicę hydrauliczną Fellowsa która miała około 2-4 skoki na sekundę. Nie było to jakieś cudo techniki lecz maszyna mająca co najmniej 20-25 lat. Po niedługiej chwili koło zębate (nieduże) wyskakiwało gotowe. Prędkość tej dłutownicy z filmu wydaje mi się żółwia więc ciekaw jestem czy jest możliwość pogonienia jej, tak razy 5 co najmniej...
Pozdrawiam, skoczek.
W zakładzie gdzie robiono koła zębate widziałem dłutownicę hydrauliczną Fellowsa która miała około 2-4 skoki na sekundę. Nie było to jakieś cudo techniki lecz maszyna mająca co najmniej 20-25 lat. Po niedługiej chwili koło zębate (nieduże) wyskakiwało gotowe. Prędkość tej dłutownicy z filmu wydaje mi się żółwia więc ciekaw jestem czy jest możliwość pogonienia jej, tak razy 5 co najmniej...
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski