Czym wycinać w sklejce 4mm precyzyjnie?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Czym wycinać w sklejce 4mm precyzyjnie?
Witam,
Mam taki kłopot - potrzebuję powycinać małe i drobne kształty w sklejce 4mm w dużych
ilościach (około 3000 formatek A4)
Wyciąłem kilka sztuk laserem ale: to ma być ukladanka dla dzieci a krawędzie są okopcone,
laser wycina też strasznie długo bo ok 12 minut jedną sztukę (długość linii cięcia jednej sztuki obliczone w Corelu to ok 4m)
Laser jest za drogi i za powolny jak na taką ilość - czy może ktoś wie czym to zrobić - wodą? czy może jakaś frezarka CNC?
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Mam taki kłopot - potrzebuję powycinać małe i drobne kształty w sklejce 4mm w dużych
ilościach (około 3000 formatek A4)
Wyciąłem kilka sztuk laserem ale: to ma być ukladanka dla dzieci a krawędzie są okopcone,
laser wycina też strasznie długo bo ok 12 minut jedną sztukę (długość linii cięcia jednej sztuki obliczone w Corelu to ok 4m)
Laser jest za drogi i za powolny jak na taką ilość - czy może ktoś wie czym to zrobić - wodą? czy może jakaś frezarka CNC?
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Nie jestem pewien czy wykrojnik introligatorski da radę, sam takie wykonuję ale głowy nie dam, aczkolwiek ludzie nimi różne rzeczy wycinają. Chociaż kiedyś widziałem w sklepie takie puzzle dla dzieci i na pewno były wycinane takim wykrojnikiem ale sklejka była cieńsza coś około 3mm. Jak mi podeślecz jakiś plik z tą układanką to popatrze co i jak, może coś na próbę trzeba by zrobić żeby sprawdzić czy da radę sztancować.