Mam mały problem poszukuję technologi jak wycinać z twardego PCV 0,7mm elementy o rozmiarach nawet do wymiaru 1000x1000mm o różnych kształtach?
http://tplast.com.pl/index.php?k405,two ... rde-0-7-mm
Czy przychodzi wam coś na myśl?
A może jest ktoś z Poznania lub okolic gdzie mógłbym przetestować cięcie takiego materiału?
Pozdrawiam
Grzegorz
Czym wycinać elementy z twardej foli PCV 0,7 mm?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
- wykrojnik odpada za duże koszty za mała ilośćdasza77 pisze:- wykrojnikami introligatorskimi przy większych ilościach
- laser co2 -nieduże ilości i prototypy (przy cięciu wydzielają się szkodliwe dla człowieka i maszyny gazy)
co do lasera co2 zostaje kwesta jak się zachowa krawędź takiej foli po wycięciu? czy się nie nadtopi?
dodatkowo folia PCV jest oklejona dodatkowo folią ochronną i czy ona się nie nadpali przy wycinaniu?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
300 profili z folii pcv 0,5mm pociąłem frezarką - frez 2p - koniecznie nowy i ostry, wrzeciono na 8000 obrotów, posów na 2400mm/min i poszło w miarę ładnie (na tych ustawieniach była łądna krawędź. - po tych 300szt już się zatępił frez i ściągał folię.
Tylko, że musiałem sobie zrobić nakładkę na stół podciśnieniowy który wymijał scieżkę cięcia. Jakikolwiek ubytek podsysu i całość spadała.
Reszta poszła na wykrojnik. Frezowanie to męczarnia.
Tylko, że musiałem sobie zrobić nakładkę na stół podciśnieniowy który wymijał scieżkę cięcia. Jakikolwiek ubytek podsysu i całość spadała.
Reszta poszła na wykrojnik. Frezowanie to męczarnia.
Jest robota - jest pinonc