witam
w moim 30 letnim ciągniku rolniczym uległa zniszczeniu pewna nietypowa tuleja wielowypustowa ( która nowa kosztuje ponad 1000zł

) której nie dało się z niczego podebrać a majstry mi ją dorobili i wydłutowali za 150zł +20zł nawęglanie (materiał i wytoczenie moje więc się opłaciło chyba

gatunek materiału podany przez majstrów po oględzinach i pomiarach starej tulei) . teraz muszę ją wspawać w wał, i tu pojawia się problem czym i jak, spaw będzie poza wielowypustem a więc nie ściśnie na nim, zewnętrzną nawęgloną warstwę ztoczyłem ok 5mm na średnicy, więc spaw będzie na części nienawęglonej. i teraz moje pytanie czy można to pospawać migmatytem i zwykłym drutem (wstępnie została już wycentrowana i ustalona a następnie zapunktowana migomatem w 3 miejscach i jak dla mnie ładnie się spawało , rzecz jasna odczucie subiektywne)?? czy lepiej jakąś dedykowana elektrodą jeśli tak to jaką?? jak czytałem w necie to ogólnie pisze żeby podgrzać przed spawaniem tylko nie podają do jakiej temperatury i czym spawać.
proszę o jakieś info bo we wtorek muszę pospawać tuleję z wałem i składać ciągnik
pozdrawiam