Czy skleiłbyś przeciętą skórę "kropelką"?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Czy skleiłbyś przeciętą skórę "kropelką"?
Ta się zastanawiam nad tym co by było jakby zamiast plasterka na pocięte (skaleczone) palce sklejać skórę klejem cyjanoakrylowym? Śmieszne, straszne czy praktyczne?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 16:33 przez acetylenek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Czy skleiłbyś przeciętą skurę "kropelką"?
Są specjalne kleje do ran. Kilka razy zdarzyło mi się kleić zwykłym cyjanoakrylem jak nie miałem innej możliwości np na zawodach. Jak widać żyje
Może nie jest to idealny sposób ale w krytycznych sytuacjach się sprawdza. Przydała by się opinia lekarzy na ten temat może są akurat w naszym forumowym gronie i wypowiedzą się na ten temat. A i jeszcze jedna uwaga w żadnym wypadku nie psikać przyspieszaczem do cyjanoakrylu bo wtedy klej osiąga dość znaczne temperatury.
[ Dodano: 2010-01-15, 14:35 ]

[ Dodano: 2010-01-15, 14:35 ]
Na początku pomysł wydaje się nieco głupi ale dzialao kur** !

Prace ruszyły od nowa http://www.cnc.info.pl/topics60/moderni ... t13702.htm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Czy skleiłbyś przeciętą skurę "kropelką"?
CSI oglądałeś ?acetylenek pisze:Ta się zastanawiam nad tym co by było jakby zamiast plasterka na pocięte (skaleczone) palce sklejać skórę klejem cyjanoakrylowym? Śmieszne, straszne czy praktyczne?

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
ano piszą żeby unikać bo się skóra poskleja z tego co pamiętam w latach 80 ubiegłego wieku prowadzono badania nad cyjanoakrylowymi klejami przede wszystkim do zastosowań medycznych co by nie trza było klientów drugi raz otwierać i szwów wewnętrznych usuwać mój pierwszy cjanopan pochodził właśnie ze szpitala
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Czy skleiłbyś przeciętą skurę "kropelką"?
Właściwie to skórę a nie skurę 

Prace ruszyły od nowa http://www.cnc.info.pl/topics60/moderni ... t13702.htm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
na klejach tej rodziny jest napisane: Związki toksyczne" to chyba wyjaśnia wszystko.
Nie radze próbować takich eksperymentów. Duzo majsterkowałem, zawsze miałem poklejone palce, nawdychałem sie też...nie radzę.
A już klejenie ran?
Nie radze próbować takich eksperymentów. Duzo majsterkowałem, zawsze miałem poklejone palce, nawdychałem sie też...nie radzę.
A już klejenie ran?

sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej