Czernienie stali
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
ok, dzięki wielkie Miki za informacje, jutro trzeba będzie wykonać pare telefonów, może uda się z nierdzewką, jak nie, no to pozostaje zwykła stal 
jak uda mi się przeprowadzić proces to pochwale się efektami
pozdrawiam Bartek
[ Dodano: 2014-04-28, 20:57 ]
A powiedzcie mi jeszcze, czy roztwór mocno się pieni i chlapie podczas gotowania? Chodzi mi o to, czy wanienka wysokość 150mm wystarczy, przy podstawie 600x500 i wypełnieniu roztworem około 50%, tj. 70-80mm

jak uda mi się przeprowadzić proces to pochwale się efektami

pozdrawiam Bartek
[ Dodano: 2014-04-28, 20:57 ]
A powiedzcie mi jeszcze, czy roztwór mocno się pieni i chlapie podczas gotowania? Chodzi mi o to, czy wanienka wysokość 150mm wystarczy, przy podstawie 600x500 i wypełnieniu roztworem około 50%, tj. 70-80mm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Witam.
Zakupiłem oksydę na zimno w celu sprawdzenia co i jak :
http://allegro.pl/oksyda-na-zimno-czern ... 70350.html
Stal C45 odtłuszczona, zanurzam i wyciągam pięknie poczernioną stal lecz wszystko schodzi pod palcami. Próbowałem to opłukać wodą jak piszą i później zostawić do wyschnięcia ale nic nie pomaga. Cały czas strasznie brudzi i schodzi wszystko. Jak to obmyje pod bieżącą wodą aby już nie brudziło to zostaje efekt aż wstyd pokazać.
Macie jakieś swoje sposoby z tą oksydą ?
Zakupiłem oksydę na zimno w celu sprawdzenia co i jak :
http://allegro.pl/oksyda-na-zimno-czern ... 70350.html
Stal C45 odtłuszczona, zanurzam i wyciągam pięknie poczernioną stal lecz wszystko schodzi pod palcami. Próbowałem to opłukać wodą jak piszą i później zostawić do wyschnięcia ale nic nie pomaga. Cały czas strasznie brudzi i schodzi wszystko. Jak to obmyje pod bieżącą wodą aby już nie brudziło to zostaje efekt aż wstyd pokazać.
Macie jakieś swoje sposoby z tą oksydą ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Sprzedają oksyde na zimno na giełdzie staroci w Lublinie . Sprzedający twierdzi że tą czynność należy powtórzyć kilka razy , wtedy będzie dobrze . ( Nie uwierzyłem ) . Pytałem o skład objęty tajemnicą. Pytałem o płukanie w wodzie , suszenie w ciepłym powietrzu i nacieranie olejem wyśmiał mnie mówiąc że to zbyteczne .
Ludzie to kupowali
Zrób sobie na gorąco w roztworze , efekt doskonały.

Ludzie to kupowali

Zrób sobie na gorąco w roztworze , efekt doskonały.