Cynkowanie galwaniczne
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Cynkowanie galwaniczne
Witam wszystkich, czy istnieje jakakolwiek literatura bądź informacja dotycząca procesu wykonywania pokrycia elementu cynkowaniem galwanicznym? chodzi głównie o przygotowanie materiału, operacje, urządzenia itp. Było by miło za jakąkolwiek pomoc 

Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Re: Cynkowanie galwaniczne
Istnieje, tylko trzeba chcieć poszukać, a zaczynać szukanie zawsze od GOOGLI:kolesiowo25 pisze:czy istnieje jakakolwiek literatura bądź informacja dotycząca procesu wykonywania pokrycia elementu cynkowaniem galwanicznym?

https://www.google.pl/search?q=cynkowan ... =firefox-a
.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Widzę, że i na tym forum są mistrzowie "sucharów". Szukanie w googlach to pierwsza rzecz jaką zrobiłem, a jak już można coś znaleźć to dotyczy cynkowania ogniowego.MSD pisze:Istnieje, tylko trzeba chcieć poszukać, a zaczynać szukanie zawsze od GOOGLI:kolesiowo25 pisze:czy istnieje jakakolwiek literatura bądź informacja dotycząca procesu wykonywania pokrycia elementu cynkowaniem galwanicznym?![]()
https://www.google.pl/search?q=cynkowan ... =firefox-a
.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Ciekawe, bo u mnie jako pierwszy w podanym linku wyskakuje link do galwanicznego - cały proces z opisem. Może nie umiesz wpisać właściwych słów do wyszukiwarki?kolesiowo25 pisze:Widzę, że i na tym forum są mistrzowie "sucharów". Szukanie w googlach to pierwsza rzecz jaką zrobiłem, a jak już można coś znaleźć to dotyczy cynkowania ogniowego.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Odnoszac sie do powyzszych wypowiedzi : jesli chcesz znalezc duzo informacji, nowych rzeczy ktore pojawily sie w ostatnich latach to zapomnij o wpisywaniu hasel w google po polsku. W mojej opini tylko literatura angielskojezyczna w tym momencie, jesli chcesz byc na bierzaca. Niestety jestesmy daleko z tylu.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
ja polecam "Podstawy Galwanostegii" Kurdiawicewazdzicho pisze:Istnieje-,,Poradnik Galwanotechnika"-praca zbiorowa.
wykonuję:
- srebrzenie
- niklowanie
- cynkowanie
- kadmowanie
- miedziowanie
- fosforanowanie
- oksydowanie
- chromowanie techniczne i dekoracyjne
- anodowanie aluminium (w tym barwne i twarde)
- srebrzenie
- niklowanie
- cynkowanie
- kadmowanie
- miedziowanie
- fosforanowanie
- oksydowanie
- chromowanie techniczne i dekoracyjne
- anodowanie aluminium (w tym barwne i twarde)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Troche materiałów na ten temat znajdziesz również na stronie PTC (Polskie Towarzystwo Cynkownicze) - www.ptc.org.pl. Pozdro!