Cnc do cięcia szkła
Szukam cnc do rozkroju szkła płaskiego oraz do wypukłego o grubości do 3mm
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Cnc do cięcia szkła
Witam wszystkich,
Zajmuje się rozkrojem szkła ze szklanych tafli o grubosci 2-3mm i wymiarach max 30 x 40cm. Sa to tafle płaskie jak i wypukłe, promień R1200. Chciałbym wskoczyć na wyższy poziom i używać do rozkroju tych tafli maszyny. Najlepiej jakiejś niewielkiej. Przeszukałem internet i głównie takie maszyny widzę na chińskich portalach.Czy ktoś mógłby mi doradzić w tej sprawie? Rzucić jakieś sugestie gdzie szukać.
Zajmuje się rozkrojem szkła ze szklanych tafli o grubosci 2-3mm i wymiarach max 30 x 40cm. Sa to tafle płaskie jak i wypukłe, promień R1200. Chciałbym wskoczyć na wyższy poziom i używać do rozkroju tych tafli maszyny. Najlepiej jakiejś niewielkiej. Przeszukałem internet i głównie takie maszyny widzę na chińskich portalach.Czy ktoś mógłby mi doradzić w tej sprawie? Rzucić jakieś sugestie gdzie szukać.
Tagi:
-
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re: Cnc do cięcia szkła
byle ploter typu workbee, chińskie 3040 itp. itd. dadzą sobie z tym radę. Zamiast wrzeciona zakładasz głowicę do cięcia szkła (np. aliexpress około 60 dolarów, lub samoróbka) i wszystko w temacie.
Krak.
-
Poradzi sobie ze szkłem lekko wygiętym? Może stosuje się jakieś sprężyny które dociskałyby nóż podczas pracy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Benefitsar z tego co piszesz promień 1200, max formatka 400mm, to daje "uskok" poniżej 20mm. Szedłbym w pneumatykę, powietrzem regulujesz siłę nacisku noża na taflę, a także podnoszenie, opuszczanie głowicy.
Krak.