Ciecie sklejki
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Ciecie sklejki
witam.mam poważny problem,potrzebuje urządzenie sterowane elektronicznie do wycinania szczelin w sklejce 18mm i szrokosci 0,7mm.jaka maszyne do tego kupić?dobra byla by frezarka cnc,ploter laserowy musi miec ok 250W mocy i kosztuje 190tys pln wiec ta kwota jest dla mnie zaporowa.do 50k brutto moge wydać na taka maszyne.stół roboczy ok 1200x800.pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Witam.Przez pare lat prowadziłem zakład produkcji opakowań i przerabiałem ten temat dogłębnie.Próbowaliśmy frezować sklejke frezem 3 lub 4 milimetry a następnie wbijaliśmy kliny wraz z liniami tnącymi.W końcu kupiliśmy dobrej firmy wyrzynarke i odpowiednie brzeszczoty.To rozwiązanie sprawdzało sie najlepiej.Wyrzynarke nalerzy zamontować pod blatem stołu tak aby brzeszczot wychodził 20 mm .Można wykonać prowadzenie od góry samego brzeszczota który przekladamy do wcześniej wywierconych otworów.Najlepszą metodą jest oczywiście laser i bardziej dokładne wykrojniki zlecalismy firmie Marbach która posiada taki sprzęt.Musze powiedzieć że w tym okresie wchodzili na polski rynek więc wszystko było na czas i bez problemów a ceny też nie były powalajace.Po pewnym czasie z braku czasu zlecaliśmy 90 % wszystkich wykrojników używanych w firmie.Wszystkie osoby które wykonują sobie wykrojniki w własnym zakresie kożystaja z wyrzynarki bo to chyba jedyna w miare szybka i dokładna metoda wykonania naciecia. Pozdrawiam 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
my robimy to tak
dowolny ploter cnc
sklejka 8mm
1 frezowane frezem jednopiórowym grawerskim 8-10st na strone stopka ok. 1mm na głebokośc 6mm
2 poprawiane frezem jednopiórowym grawerskim 8-10st na strone w którym koniec freza (2mm) zeszlifowany jest do średnicy 0,7 - 0,8 mm od 6 do 8mm wgłąb
druga sklejka 8 mm operacje 1i2 powtórzyc z odbiciem lustrzanym ściezek
dwie sklejki lewa i prawa złozyc do siebie frezowanymi stronami
po włozeniu nozy sklejki trzymają sie b. mocno nie potrzeba kleic
aaa mam do sprzedania wyrzynarke do wykrojników uzywana przez miesiąc profesjonalna pneumatyczna (bez ciecia konstrukcji nie weszła na 3 pietro)
wyrzynarka ręczna nie cnc
dowolny ploter cnc
sklejka 8mm
1 frezowane frezem jednopiórowym grawerskim 8-10st na strone stopka ok. 1mm na głebokośc 6mm
2 poprawiane frezem jednopiórowym grawerskim 8-10st na strone w którym koniec freza (2mm) zeszlifowany jest do średnicy 0,7 - 0,8 mm od 6 do 8mm wgłąb
druga sklejka 8 mm operacje 1i2 powtórzyc z odbiciem lustrzanym ściezek
dwie sklejki lewa i prawa złozyc do siebie frezowanymi stronami
po włozeniu nozy sklejki trzymają sie b. mocno nie potrzeba kleic
aaa mam do sprzedania wyrzynarke do wykrojników uzywana przez miesiąc profesjonalna pneumatyczna (bez ciecia konstrukcji nie weszła na 3 pietro)
wyrzynarka ręczna nie cnc
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2