W zeszlym roku nową sklejkę szalunkową pociąłem i lałem beton w szalunkach z niej zrobionych.
W tym roku z tej sklejki chce zrobić inne szalunki.
Problem w tym że jest ona gdzieniegdzie obklejona po 2-3mm betonem lub nawet otwór po szpilce jest przybetonowany.
Czy jest jakiś sposób na cięcie tego pilarką?
Nie muszę chyba mówić że tarcza widiowa do drewna a przynajmniej te popularne klękają po zetknięciu z takim dodatkiem betonu.
Zamówiłem tarczę jak z linka poniżej ale nie wiem czy sobie poradzi.
Może ktoś doradzi coś innego sprawdzonego?
Pilarkę mam na tarczę max 210mm
oferta/tarcza-diamentowa-do-drewna-woodplus-180-9443958958
Cięcie płyt drewnianych po szalunkach.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Cięcie płyt drewnianych po szalunkach.
Witam
Ja przecinałem sklejkę po-szalunkową zwykłą tzw. krajzegą. Sklejka tez była obklejona betonem nawet więcej niz 5mm i miała dziury. A wystające gwoździe trzeba było usuwać ręcznie. Piła zamontowana to zwykła piła do drewna i dodatkowo trochę przyrdzewiała. Bez problemów pociąłem taką sklejkę i użyłem ponownie do szalunków.
robert
Ja przecinałem sklejkę po-szalunkową zwykłą tzw. krajzegą. Sklejka tez była obklejona betonem nawet więcej niz 5mm i miała dziury. A wystające gwoździe trzeba było usuwać ręcznie. Piła zamontowana to zwykła piła do drewna i dodatkowo trochę przyrdzewiała. Bez problemów pociąłem taką sklejkę i użyłem ponownie do szalunków.
robert
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zamów stalową tarczę bez płytek. Jak się stępi, 5 minut ze szlifierką i tniesz dalej.
I tnij tak aby ząb wchodził w sklejkę od strony gdzie betonu jest mniej.
I tnij tak aby ząb wchodził w sklejkę od strony gdzie betonu jest mniej.
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Dzięki panowie.
Koniec końców zakupiłem tarczę boscha do drewna konstrukcyjnego .
W opisie ma cięcie z gwoździami i pozostałościami betonu więc powinna się sprawdzić...
Koniec końców zakupiłem tarczę boscha do drewna konstrukcyjnego .
W opisie ma cięcie z gwoździami i pozostałościami betonu więc powinna się sprawdzić...