Witam,
Proszę sobie wyobrazić coś na kształt metalowej tulejki. Gdybym chciał uzyskać chropowatość wewnątrz (średnica 100mm) na poziomie Ra 0.8 um to czy jest to możliwe i czy taką chropowatość mogę również uzyskać na zaokrąglonych krawędziach ? Ogólnie to chciałbym znaleźć jakieś wyjaśnienie tego procesu. Proszę o pomoc.
Chropowatość Ra 0.8 um wewnątrz metalowego elementu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Chropowatość Ra 0.8 um wewnątrz metalowego elementu
Chodzi mi o procesy jakimi mogę uzyskać odpowiednią chropowatość materiału. Jaka metoda jest najlepsza do skomplikowanych kształtów a co jest najtańsze itp.
Powiem szczerze. W pracy siedzę nad wirnikami do pomp wodnych. Wirnik między zębami ma około 5-6 mm przerwy. U dołu każdego zęba jest zaokrąglenie o promieniu 0.8mm. Chciałbym się dowiedzieć czy można uzyskać chropowatość Ra 0.8 na powierzchni między zębami (w tych 5-6mm przerwy)
Powiem szczerze. W pracy siedzę nad wirnikami do pomp wodnych. Wirnik między zębami ma około 5-6 mm przerwy. U dołu każdego zęba jest zaokrąglenie o promieniu 0.8mm. Chciałbym się dowiedzieć czy można uzyskać chropowatość Ra 0.8 na powierzchni między zębami (w tych 5-6mm przerwy)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1