Chromowanie techniczne - gdzie ?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Chromowanie techniczne - gdzie ?
Witam,
szukam sprawdzonej firmy mogącej pochromować tuleję i przeszlifować na określony rozmiar, mogę wysłać pocztą lub podjechać (jeżeli to okolice Poznania). Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia ? Sprawa dotyczy 1 szt.
szukam sprawdzonej firmy mogącej pochromować tuleję i przeszlifować na określony rozmiar, mogę wysłać pocztą lub podjechać (jeżeli to okolice Poznania). Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia ? Sprawa dotyczy 1 szt.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Chromowanie techniczne - gdzie ?
Robił Cegielski, ale chyba go rozwalili. Spróbuj spytać w Wiepofamie.clipper7 pisze:Witam,
P.S. sorry, zasugerowałem się datą ostatniego wpisu. Pewnie dawno nieaktualne.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Kochany, o Ceglorzu zapomnij... Kiedyś pojechałem do nich, bo znalazłem ogłoszenie o usługach obróbki metali. Nic specjalnego, zwykłe frezowanie na płasko, tylko detal spory, jak na moje warunki. Jak wyliczyli, dodali wszystkie składniki, prowizje, składki, koszty takie i inne, pomnożyli przez stosowne współczynniki, to już wiedziałem, czemu zbankrutowali. Życzyłem miłego dnia i więcej moja noga tam nie stanie. A detal zrobił p. Kaziu, za parę flaszek i już. Ogłoszenie aktualne, bo od czasu do czasu mam coś do chromowania, a dobrego miejsca do dziś nie znalazłem.Andrzej 40 pisze:Robił Cegielski,
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Tak przypuszczam, chociaż moje doświadczenie było dokładnie przeciwne. Pewnie kwestia na kogo się trafi i w którym zakładzie. Może również dlatego, że mnie robili drobiazg.clipper7 pisze:Kochany, o Ceglorzu zapomnij...Andrzej 40 pisze:Robił Cegielski,
Mam dobre doświadczenie z Wiepofamą. Super jakościowo i w przyzwoitej cenie zrobili mi 2 trapezowe śruby z nakrętkami posuwów frezarki stołowej ZFS-1. Nie wiem, czy chromują, ale można spytać.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Wiepofama nie chromuje i nigdy w swojej historii istnienia nie chromowała we własnym zakresie.
Jedyny słuszny adres, jeśli chodzi o chromowanie techniczne/twarde, to Pan Mischke w Golęczewie. Robi warstwy wierzchnie doskonale związane z materiałem rdzenia (warunek jest, taki, że ten materiał musi spełniać pewne kryteria techniczne, o których często się zapomina), nie łuszczące się, na życzenie może to być powłoka ciągła/szczelna/antykorozyjna, twardości zdrowo powyżej 850HV10. Reszta warunków do uzgodnienia.
Człowiek robi, to od kilku dekad i wie o co w tym biega.
Ale.....
Jest to tylko zakład galwanizacyjny - nie prowadzą obróbki skrawaniem.
W tym celu proszę o kontakt na priv - poprowadzę za rękę, ku usłudze w dobrej jakości i za psie pieniądze w Poznaniu - warunek - musi to być szlifowanie wałek/otwór.
Jedyny słuszny adres, jeśli chodzi o chromowanie techniczne/twarde, to Pan Mischke w Golęczewie. Robi warstwy wierzchnie doskonale związane z materiałem rdzenia (warunek jest, taki, że ten materiał musi spełniać pewne kryteria techniczne, o których często się zapomina), nie łuszczące się, na życzenie może to być powłoka ciągła/szczelna/antykorozyjna, twardości zdrowo powyżej 850HV10. Reszta warunków do uzgodnienia.
Człowiek robi, to od kilku dekad i wie o co w tym biega.
Ale.....
Jest to tylko zakład galwanizacyjny - nie prowadzą obróbki skrawaniem.
W tym celu proszę o kontakt na priv - poprowadzę za rękę, ku usłudze w dobrej jakości i za psie pieniądze w Poznaniu - warunek - musi to być szlifowanie wałek/otwór.
"W życiu piękne są tylko chwile...."