Cena oprogramowania typu CAM
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Cena oprogramowania typu CAM
Siema, jakie są najdroższe programy środowiska CAM ? Dostaliśmy licencję na KT7 CAM za ok. 8-10 tys. PLN, ale słyszałem, że może być drożej no i jestem ciekawy o ile drożej. Pozdrawiam.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
1. Podstawowe operacje 2D + moduł CAD + postprocesory = 6000 PLN
2. Pozycja 1 + konturowanie 3D + indeksowanie/obracanie 4, 5 osi + praca na modelach solid = 15 000 PLN.
3. Pozycja 1 + 2 + Płynne 4 osie + kompleksowe narzędzia do obróbki 3D + moduł CAD z tworzeniem powierzchni + wiele innych dodatków = 30 000 PLN
TAK U NAS TO WYGLĄDA.
Inne systemy:
Najbardziej zaawansowany prawdopodobnie Hypermill, potem Mastercam.
Mastercam Mill 3 multiaxis ze wszystkim pewnie koło 20 000 EUR ( tyle płaciła zaprzyjaźniona firma za Mastercam X6 w 2012 lub 13 roku w zachodniej europie. w cenie roczny pakiet serwisowy i 3 postprocesory)
Hypermill, nie wiem dokładnie, prawdopodobnie drożej
2. Pozycja 1 + konturowanie 3D + indeksowanie/obracanie 4, 5 osi + praca na modelach solid = 15 000 PLN.
3. Pozycja 1 + 2 + Płynne 4 osie + kompleksowe narzędzia do obróbki 3D + moduł CAD z tworzeniem powierzchni + wiele innych dodatków = 30 000 PLN
TAK U NAS TO WYGLĄDA.
O darmowym CAM'ie na 5 osi nie słyszałem, i przypuszczam, że nawet jeśli istnieje to prawdopodobnie nie działaRobWan pisze:A jest darmowy CAM 5 osi?
A jeżeli nie ma to jaki jest najtańszy?
Robert

Inne systemy:
Najbardziej zaawansowany prawdopodobnie Hypermill, potem Mastercam.
Mastercam Mill 3 multiaxis ze wszystkim pewnie koło 20 000 EUR ( tyle płaciła zaprzyjaźniona firma za Mastercam X6 w 2012 lub 13 roku w zachodniej europie. w cenie roczny pakiet serwisowy i 3 postprocesory)
Hypermill, nie wiem dokładnie, prawdopodobnie drożej

EZ-CAM Polska
Oprogramowanie CAD/CAM
Oprogramowanie CAD/CAM